• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Борисов: Алексей Петров не е присъствал на разговорите за правителство, той осигури логистиката

Борисов: Алексей Петров не е присъствал на разговорите за правителство, той осигури логистиката

/КРОСС/  "Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики - да критикува. С първата тя не се справя, а с втората - не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах - надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна". 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в болница в Бургас, цитиран от БГНЕС.

"Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата.

Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията.

Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС, добави Борисов.

Сегашният зам.-министър на икономиката е син на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков - той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, - спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи.

На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство.

Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим", каза още Борисов.

Той коментира и случая с детето на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин:

"Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста".

В петък, при началото на есенната сесия на народното събрание Борисов обяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

"Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка. 

"Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме", обясни той и заключи: "От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР УСЕЩА ЛИ СЕ КОЛКО ЛЪЖИ ИЗРИЧА ЗА 24ч , ИЛИ ЩОТО НИ СМЯТА ЗА ПРОСТИ КАТО НЕГО И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА...........???

03.09.2023 00:01:42

Анонимен

Трактора, лека му пръст си беше мутра, във всеки случай повече мутра отколкото законопослушен човек. Вярно е че в държава като тази, по друг начин не става и просто трябва да ти стиска. Във връзка с това е интересно как щяха да се отблагодарят на Трактора за оказаната помощ. Изключено е да го е направил безкористно. Както и да го гледаш правителството в този му вид си е е ОПГ.

02.09.2023 15:52:15

Анонимен

Нинова към Борисов: Защо сега, смелчаго? Защо не, докато Петров беше жив? След убийството му седмица се кри в миша дупка Lacho 13:19 | 02 сеп 23 3619 0 Нинова към Борисов: Защо сега, смелчаго? Защо не, докато Петров беше жив? След убийството му седмица се кри в миша дупка "Само 24 часа след като потвърди, че е имало срещи между него, Алексей Петров и ПП, днес Борисов се отметна от това. И в същия момент казва: аз никога не лъжа. Пародия. Борисов над десетилетие е олицетворение на задкулисието и паралелната държава. И сам го призна." Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като коментар на думите на Бойко Борисов от вчера, че Алексей Петров е участвал при съставянето на правителството "Денков- Габриел". Днес Борисов каза, че Петров не е присъствал на срещата, само осигурил логистиката. Ето и още от думите на лидера на левицата: Докато от Денков и Габриел се провеждаха официални, за пред публиката, разговори за правителство, истинските, задкулисните договорки са направили сглобката. Класически пример на паралелна държава. И нейният баща е Бойко Борисов. Въпросът е докога ще му минават номерата? Как уж европейските хора Денков и Габриел ще приемат, че са били сламени човеци на конци, докато балканският мутренски и задкулисен сговор на Борисов е текъл? Това е въпрос и към европейските ни партньори. И един въпрос към Борисов: Защо сега, смелчаго? Защо не, докато Алексей Петров беше жив? След убийството му една седмица се кри в миша дупка. И накрая към народа: докога? Докога ще търпим тази гавра с народ и държава?

02.09.2023 15:01:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.