• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

108 дни Даниел Петров от „Възраждане“ – работа за малките и средни земеделци, опазване на горите, грижа за децата

108 дни Даниел Петров от „Възраждане“ – работа за малките и средни земеделци, опазване на горите, грижа за децата

/КРОСС/ Всички кандидати за народни представители умеят да обещават, но малко са тези, които могат да кажат какво са направили. Едни от тях говорят, че ще променят статуквото, а самите те са негов заместител и заявката за борба с корупцията остава просто един надслов, който звучи добре и нищо повече.

Доказателство за това е фактът, че няма нито една реформа в страната в следствие от последното управление, дори някои от бившите им министри са разследвани за корупция, а общинските им съветници в малките населени места са се сляли със същото това „статукво", срещу което заявяват, че се борят.

Даниел Петров е един от малкото кандидати за народни представители от област Габрово с реален шанс за получаване на мандат според проучванията, който да е живял, работил, създал и управлявал бизнес и работни места в последните години след 2008-а година, в града.

В 47 Народно събрание Даниел Петров беше заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите., а в 48 - неин член, както и на Комисията по околната среда и водите.

През цялото време в тези комисии той е защитавал интереса най-вече на малките и средни земеделски стопани и фермери, както и на обикновените граждани.

Участвал е в изготвянето на не един законопроект, като най-открояващи се са тези в комисията по земеделие.
Той внася закон, чрез който се защитава опазването на недървесните видове, както и на хората, ангажирани в този сектор, които са над 30 000 на брой.

През юни 2022 година внесе проект на решение, с който министърът на земеделието да насрочи конкурсни процедури за нови директори на всички държавни горски предприятия, който проект по ясни за всички причини, за жалост, не получи достатъчно подкрепа от най-големите тогава парламентарни групи.

Даниел Петров участва дейно и защитава първо в комисията, после и в пленарна зала законопроекта за нулева ставка на ДДС за стоките от първа необходимост, или т.нар. стоки от „малката потребителска кошница", за които в момента с намерения говорят почти всички политически партии, които не подкрепиха законопроекта в зала.

На „Възраждане" беше законопроектът, с който искаха собствениците на кладенци да бъдат освободени от регистрация и от по-нататъшно евентуално таксуване, а не само поредното отлагане.

Петров участва най-дейно с промени в закона, който изменя Закона за горите така, че през следващия отоплителен сезон 2023-2024г. населението да бъде нормално обезпечено с дърва за огрев, като също така по негово предложение глобите за големите производители на електроенергия от биомаса да бъдат увеличени десет пъти при неспазване на изискванията и разпоредбите в закона.

Консенсусен негов законопроект беше този, с който се забранява на заведенията за обществено хранене, а в това число влизат и почти всички вечерни заведения, продажбата и употребата на „Райски газ" , за който не достигна краткото време на живот на 48 Народно събрание и който ще бъде внесен в първите дни на идното 49-то.

Има зададени десетки въпроси към министри за приключили и неизпълнени проекти, за нерегламентирани депа за отпадъци, за украинско зърно, агрохранителна верига, Капитан Андреево, БАБХ, на местно ниво за пътища, мостове - като този в с. Кръвеник, с. Горна Росица, отбивката за с. Враниловци, „РЕМО Етър" и много други.

Местните каузи, с които смята да се ангажира от първия работен ден на новия парламент, са - първо, законодателно задължаване ТЕЦ Габрово да изпълнява качествено ангажимента си по топлоподаване към своите абонати и ограничаване на производството на електроенергия с цел големи печалби по време на отоплителния сезон, което пречи на основното му задължение към град Габрово. Второ - необходимостта от осигуряването на по-добра транспортна обезпеченост и пътно-инфраструктурен достъп до туристическа местност „Узана", вкл. и до пистите, в част от която това е невъзможно, заради статута ѝ на защитена зона по „Натура 2000" и възпрепятства развитието на туризма в регион Габрово.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.