• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Мартин Петров покори най-високия връх в Европа в името на благотворителна кауза

Мартин Петров покори най-високия връх в Европа в името на благотворителна кауза

/КРОСС/ Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и Европа, връх Елбрус (5642 м). Паст Президентът на Лайънс клуб Видин, развя знамето на националната кауза „България срещу диабета" от покрива на Европа, това се случва за втори път, след като само преди година той покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4810 м) в Алпите.

На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин Петров, управляващ директор на немска производствена компания във Видин, покори кавказкия първенец връх Елбрус (5642 м) в Русия. Съществува неофициален спор за това дали Елбрус е най-високият връх в Европа или тази чест се пада на Монблан (4810 м) в Алпите. Това зависи от определянето на границата между Европа и Азия, като в последните години по-популярната теория е, че Елбрус попада в територията на Европа.

Петров е възпитаник на Американския университет в България, който тази година отбелязва своята 30-годишнина от основаването си.

В подкрепа на благотворителната кауза „България срещу диабета" и с послание към всички българи Петров направи свое обръщение от върха: „Не спирайте да упорствате, никога не се предавайте, щастието ви преследва и ви принадлежи!" А специално за своите колеги от AUBG Мартин Петров си направи снимка със знамето на университета и написа, че „най-добре образованите хора са тези, които са готови да покоряват върхове както като професионалисти, така и като хора."

Припомняме, че Мартин Петров е носител и на специалния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от Туристическо дружество „Бонония".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.