• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Проф. Иво Петров: Инфекцията с КОВИД19 не попада в зоната на особено опасните инфекции

Проф. Иво Петров: Инфекцията с КОВИД19 не попада в зоната на особено опасните инфекции

/КРОСС/ „Инфекцията с КОВИД19 не попада в зоната на особено опасните инфекции". Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов" кардиологът проф. Иво Петров. По думите му, това е една вирусна инфекция с доста голяма агресивност, поради факта, че вирусът е нова мутация. „До голяма степен развитието на заболяването като конкретен клиничен епизод зависи от реакцията на организма-гостоприемник. Все още нямаме ефикасна таргетна терапия, затова и заболяването протича в зависимост от това, каква е реактивността на организма и на някои общомедицински мерки, тъй като все още няма нито ваксина, нито специфичен антибиотик. Добри методики за превенция за неразпространението на вируса са ултравиолетовите лъчи, водородният прекис също. Те са доказано над 90 процента ефикасни", посочи проф. Петров.

„Изследване показва, че разликата в заболеваемостта и смъртността е много различна, в зависимост от възрастовия профил на населението, климатичните условия и мерките. Мерките, които се предприемат, са изключително важни и може да имат голям успех за запазване на живота и здравето на населението. Имайки предвид възрастовия профил на населението в България, мисля, че се представяме изключително добре. Като кардиолог не мога да не кажа, че сърдечносъдовите заболявания са една от предпоставките за относително висока смъртност", каза още проф. Иво Петров и подчерта, че голямата част от хората оздравяват и не е необходимо да се насажда панически страх, а да знаем, че се върви към създаването на ефикасна ваксина.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.