• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Петър Петров:Приоритетите на „Възраждане" са запазване на българския лев и българската финансова независимост

Петър Петров:Приоритетите на „Възраждане" са запазване на българския лев и българската финансова независимост

/КРОСС/ Всички български граждани очакват да видят, освен реформа по върховете на съдебната система, и реформа на законите, които най-често уреждат и засягат техните права. Това каза водачът на листата на "Възраждане" в 24-ти МИР в София и в Монтана Петър Петров в предаването „Говори сега" по БНТ.

Предвидените от партията промени НПК предвиждат пет нови форми на съдебен контрол, посочи той. „Като започнем от смешно ниските санкции лишаване от свобода за криминалните престъпления, определянето като маловажни случаи на битовите кражби - това са престъпленията, от които страдат голяма част от българските граждани. В административното правораздаване по смисъла на член 128 от АПК гражданите не могат да обжалват отказите за техни жалби и сигнали за нередности в администрацията. И в Гражданското съдопроизводство също е необходимо да има реформа и ще внесем законопроект за промени в Гражданскопроцесуалния кодекс, за да избегнем тази ситуация, при която един гражданин чака три или четири години да приключи едно дело, за да получи евентуално някакво обезщетение за забавено правосъдие, което е в порядъка между 500 и 2000 лева", обясни с примери Петров.

Предложенията за промени в НПК на „Възраждане" според него са новаторски и партията ще ги защитава и в следващия парламент, категоричен бе той.

„Скептик съм, че предложенията, които предлага служебното правителство, са работещи. Според доста мнения на специалисти, за да бъдат работещи те, е необходима и конституционна промяна. Конституцията не дава разследващи функции на съдията по презумпция и затова считам, че няма как това предложение наистина да работи на практика без конституционни промени в тази насока", посочи Петров.

Според него единственият начин за овладяване на инфлацията и борбата със спекулата на пазара на храни е чрез въвеждане на прозрачност на формиране на надценката. „Начинът на оповестяване на това каква е надценката от страна на търговеца, каква е доставната цена и на каква цена той продава считаме, че е работещия механизъм, който да въвлече нас, потребителите, клиентите като регулатор на свободния пазар. Считам, че българският потребител е изключително начетен, за да може да избере къде да купува. Определяне на тавана на цената на 50 храни, което предлага служебното правителство, не би било работещо, защото то ще рефлектира негативно върху малките търговци", смята Петров.

Приоритетите на „Възраждане", по които ще търси подкрепа в следващия парламент, са запазване на българския лев, българската финансова независимост, прекратяване на безплатните американски бази, връщане на Златния резерв в Република България, връщане на ветото върху членството на РСМ, непредоставянето на военна помощ на Украйна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.