• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Усещането за криза ускорява развитието на дигиталната трансформация, заяви ротационният председател на Huawei Гуо Пинг

Усещането за криза ускорява развитието на дигиталната трансформация, заяви ротационният председател на Huawei Гуо Пинг

Ротационният президент на Huawei Гуо Пинг изнесе основна реч на 13-ия глобален форум „Питър Дракър“

/КРОСС/ Усещането за криза ускорява дигиталната трансформация, заяви ротационният председател на Huawei Гуо Пинг пред специалисти по мениджмънт на 13-ия глобален форум „Питър Дракър".

Мотивираните служители „на мисия" и стратегическото планиране, съобразено с целите на компанията, бяха от ключово значение за създаването на климат за успешна промяна, каза Гуо Пинг.

Той прогнозира, че всички компании ще „влизат в цифров вид" в бъдеще, но се опасява, че някои от тях на по-ранен етап нямат ясни стратегически цели и „просто следват пакета".

Гуо Пинг каза на делегатите на годишния глобален форум „Питър Дракър", проведен във Виена, че няма реална алтернатива за промяната. Той добави, че компаниите трябва да отговорят на един ключов въпрос, преди да се впуснат успешно в дигитална трансформация: „Преминавайки към цифровизация, как могат да подобрят своята организационна конкурентоспособност и да постигнат своите стратегически цели?"

Гуо Пинг заяви, че правилното планиране е отправната точка за успешна дигитализация. Основна трансформация на разработването на продукти на Huawei в научноизследователската и развойна дейност и устойчивите вериги за доставки започна двадесет години по-рано с ИТ стратегия и планиране.

„Поглеждайки назад, се чувстваме късметлии, защото свързването на целта за дигитализация с общите стратегически цели на компанията със сигурност беше правилният ход. В резултат на това нашите организационни възможности се подобриха значително. Тези програми за трансформация ни направиха компания от световна класа".

Гуо Пинг каза, че промяната на мисленето на служителите е най-голямото предизвикателство, но и ключът към успешната трансформация. Спешността генерира чувство за мисия и импулс за промяна.

„Усещането за криза е важно. Направете го видимо, за да го засилите, за да накарате служителите наистина да разберат необходимостта от промяна", посъветва той, добавяйки, че настоящата ситуация е перфектната възможност за създаване на климат за промяна в компанията.

Той заяви, че Huawei е гарантирала, че служителите са разбрали необходимостта от промяна, насърчила е култура на нетърпение за трансформация и е подкрепила засегнатите работници така, че да се чувстват защитени.

Гуо Пинг допълни още, че собствената култура на иновациите на Huawei започва с толерантност към провала, а нейните изследователи са насърчени да възприемат разнообразен подход, основан на проба-грешка.
Позовавайки се на множеството 5G технологии, които Huawei разработи, преди една технология да бъде избрана за част от индустриалния стандарт, той припомни думите на основателя на компанията Рен Джънфей: „Вие поемате по пътя, за да откриете, че води само до задънена улица. Споделяте го с другите, за да не го повторят и да опитат друг път: това също е успех".

Гуо Пинг подчерта важността на управлението на трансформацията и че в Huawei единственото нещо, което никога не се променя, е промяната.

„За да напредваме с времето, преразглеждаме планирането си за трансформация всяка година, за да гарантираме, че е в съответствие с нашата бизнес стратегия. Вярвам, че продължаващото управление на трансформацията ще позволи на компаниите непрекъснато да подобряват своите възможности в дигиталната ера", каза той. „Надявам се всички компании смело да приемат промяната. В крайна сметка няма реална алтернатива."

Форумът „Питър Дракър" се провежда всяка година във Виена, родният град на гуруто по мениджмънт. Годишното събитие, 13-то от 2009 г. насам, събира професионалисти по мениджмънт от цял свят. Темата на тазгодишната конференция беше човешкият императив като навигация в несигурността в дигиталната ера.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.