• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цветана Пиронкова не успя да надвие Серина Уилямс

Цветана Пиронкова не успя да надвие Серина Уилямс

/КРОСС/ Спортист №1 на България Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на WTA500 тенис турнира „Яра Вали" в Мелбърн.

На „Маргарет Корт Арина" в двубой между майки тя отстъпи на петата поставена Серина Уилямс от Съединените щати с 1:6, 4:6 след 74 минути игра и записа първа загуба за годината в шестия си мач. Пиронкова беше подкрепяна от гласовите българска агитка от трибуните, а в ложата ѝ в ролята на треньор беше нейният брат Енчо.

Първата част премина изцяло под диктовката на американката и приключи за 27 минути. Тя нямаше проблеми с началния удар на Пиронкова и направи три пробива, като печелеше с лекота и своите сервис геймове. 33-годишната пловдивчанка успя да вземе само подаването си за 1:2.

Във втория сет Цвети намали грешките, оправи сервиса си и се опита да кара 39-годишната Уилямс да се движи повече по корта. Българката измъкна подаването си за 1:1 от 0:30. В четвъртия гейм Пиронкова спаси точка за пробив преди да спечели сервис гейма. В осмата игра тя постигна първия си ас и после взе подаването си за 4:4. В десетия гейм Серина стигна до два мачбола, но Цвети ги отрази с хладнокръвна и точна игра. След това българката отрази и трети с чудесен сервис При четвъртия обаче американката успя.

Така Серина спечели и шестата среща с Цвети.

Пловдивчанката завърши с 59 процента вкаран първи сервис и 61 процента спечелени точки при разиграването му. При Серина тези показатели бяха съответно 61 и 80 процента.

Българката напуска турнира с 55 точки за световната ранглиста, където е №137. Пиронкова очаква жребия за Откритото първенство на Австралия, който ще се тегли в петък.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.