• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Корабите, участващи в учението „Бриз 2020“, излязоха на море

Корабите, участващи в учението „Бриз 2020“, излязоха на море

/КРОСС/ На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020" днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските Военноморски сили (ВМС), тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ето това е причината за протестите. България е част от НАТО и това няма да се промени нито с викове,нито с хаос.

15.07.2020 07:18:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.