• 20 Септ 2021 |
 •  USD / BGN 1.6603
 •  GBP / BGN 2.2912
 •  CHF / BGN 1.7893
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 11°C

LG си поставя за цел използването на повече от половин милион това рециклирана пластмаса

LG си поставя за цел използването на повече от половин милион това рециклирана пластмаса

Използването на пластмаси, създадени от рециклирани материали след употреба, ще се увеличи десетократно до 2025 г.

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви целта си да използва почти 600 000 тона рециклирана пластмаса до 2030 г. като част от усилията на компанията за намаляване на емисиите на парникови газове в производствената верига. Целта е част от по-мащабната инициатива на LG за създаване на екосистема за обратно вземане на електронни отпадъци и увеличаване на използването на рециклирани материали след употреба в потребителската електроника и домакинските уреди.

През 2020 г. LG използва приблизително 20 000 тона рециклирана пластмаса в своите продукти, кaто планира да увеличи тази тенденция с повече от десет пъти до 2025 г. Докато рециклираната пластмаса понастоящем се използва в телевизорите на LG, мониторите, тонколоните, пералните машини, хладилниците и климатиците, LG ще разшири използването на рециклирана пластмаса и за външния облик на своите продукти. В допълнение към използването на повече рециклирана пластмаса, LG намалява и използването на чиста пластмаса по време на своите дейности. Тази година 18 модела OLED телевизори ще бъдат произведени с по-малко нова пластмаса, което е увеличение в сравнение с 14 модела през 2020 г. и с 10 000 тона по-малко от същия материал.

LG увеличава и целевото количество електронни отпадъци за обратно вземане от 4,5 милиона тона за 2006 г. до над 8 милиона тона до 2030 г., като 3,07 милиона тона са събрани до края на 2020 г. Освен това, LG въвежда инициативи за връщане и рециклиране на електронни отпадъци в 52 държави. В Южна Корея Центърът за рециклиране на LG Chilseo, който беше открит през 2001 г., не само взема обратно електронни отпадъци, но също така произвежда нови компоненти от рециклираната пластмаса и изпраща частите до завода за домашни уреди на LG за използването им в нови продукти като например хладилниците.

LG насочва усилията си върху намаляване на емисиите на парникови газове през целия жизнен цикъл на продукта от производството и транспортирането до използването и изхвърлянето им. Като ключов компонент на целите си за устойчиво управление, компанията-майка на LG сключи споразумение с Корейското министерство на околната среда и местните граждански групи през юни за прилагане на управление без пластмаса в основния си кампус за научноизследователска дейност LG Sciencepark.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.