• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

В края на октомври ще е готов участъка от АМ „Тракия" между Белозeм и Оризово

В края на октомври ще е готов участъка от АМ „Тракия" между Белозeм и Оризово

/КРОСС/ Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия" в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", провери работата в участъка между 156-ти км, след пътен възел „Белозем", и 168-ми км, преди пътен възел „Оризово".

Строителните дейности в отсечката започнаха в началото на октомври и се очаква да приключат в края на месеца. Ремонтът включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В целия участък е положен първият асфалтов пласт - биндер, и се монтират ограничителните системи преди поставянето на следващия пласт асфалт.

Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали", с което Агенция „Пътна инфраструктура" има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия". На обекта се работи с пълна мобилизация, без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-бързо. Предвижда се след като завърши ремонтът в платното за Бургас работата да продължи в 12 км участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното трасе. В посока Бургас ще се работи в нова 2-километрова отсечка между км 198-ми и км 200.

При строителните работи в момента трафикът преминава двупосочно в платното за София, а скоростта на движение е до 70 км/ч. Заради ремонтните работи е затворена връзката на пътен възел „Плодовитово" от АМ „Тракия" в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия" при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.