• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

На 1 юли се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

На 1 юли се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

/КРОСС/ На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“. С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения.

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и строителите от „Автомагистрали“ ЕАД работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок.

По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Слава на строителя на магистралите!

Добре дошли на Територията! Тук е страната на неограничените възможности, безумните кошмари и ежедневният ужас. Искате да пътувате на Територията? Ако не си разбиете колата по великолепните ни магистрали, почти наподобяващи третокласен европейски път, може да ви спрат по пътя полицаи, които да ви освободят от излишните материални неща в живота ви и да останете само по дух. Когато си тръгвате оттук, не забравяйте да похвалите Територията навсякъде по света като туристическа и бизнес-дестинация. Нека и други се прецакат!

30.06.2020 22:57:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.