• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Плевнелиев за “Магнитски”: Посланието към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на Пеевски

Плевнелиев за “Магнитски”: Посланието към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на Пеевски

/КРОСС/ Посланието на санкциите „Магнитски“ към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на един Делян Пеевски. Това каза президентът от 2012 г. до 2017 година Росен Плевнелиев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Санкциите са геополитика, смята той. „САЩ са в пълното си право да санкционират всички по руска линия – ние видяхме русофили, руски енергийни интереси. Темата с Горанов е много странична. Не мога да предположа дали има руска линия, затова е изключително важно, ако има директни доказателства, да се видят“, коментира Плевнелиев.

„Нека се направят специални екипи по списъка „Магнитски”. Нека европейските прокурори у нас да се задействат. Нека те да работят с американските и британски партньори. Нека се види истината, да се  раздаде справедливост”, призова Плевнелиев.

Той коментира исканията за импийчмънт на президента Румен Радев, като заяви, че няма основание за това и че не сега е моментът. „Неправилно е това, защото политическите тези на Радев са едно, съвсем друго е способността на проевропейските сили в България да направят нещо заедно, отвъд ясното русофилство на Радев“, каза Плевнелиев.

Той отправи апел към „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ: „Имаме последен шанс, водете позитивна кампания, дайте решение, спрете с братоубийствената война и търсете възможности на тези избори да се направи правителство.“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сащ може да прави каквото си иска с илън мъск-американски гражданин е. Пеевски ако е нарушил законите в българия е друго нещо.

27.02.2023 13:05:44

Анонимен

Глупак, клоун, пародия на хомо сапиенс. И това нещо ни беше президент, по предложение на още по-тъпия Борисов, като в комбина успяха да ни командорят и разсмиват 4 дълги години. Интересно от гледна точка на конституцията, мнението на този смешник-русофоб, по-голяма тежест ли има от моето, на обикновен гражданин и осъзнат русофил. Питам понеже и той е никой и е бил винаги никой и името му е идиот. Що се отнася до потенциала на щатите - прав е. Те по никой въпрос нищо смислено не могат да направят, дори по въпроса за легитимността на собствените си избори. Е, това не им пречи да учат всички останали, на демокрация, справедливост и законнност. Майтап, те затова апологетите му са клоуни.

27.02.2023 09:47:35

Читател

Спрете да ни занимавате с мислите и думите на един празен и безполезен човек! Срам за България, че е имала такъв президент. Цецка Цачева (макар да бе само кандидат за президент) се оказа с много повече достойнство - поне не ни занимава с празните си бръщолевения.

27.02.2023 08:25:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.