• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Росен Плевнелиев: Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност

Росен Плевнелиев: Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност

/КРОСС/ Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" проведените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца.

"Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си казва: какво става? Държавният глава не спазва закона. Още веднъж по най-арогантният начин вместо да свика КСНС година и половина закъснение, при положение че ври и кипи около нас, по законосъобразен начин той прави точно обратното. Той не спазва отново закона пред очите на хората."

По думите на Плевнелиев, разделението между институциите "кани вълка в кошарата". Даде пример с израелската държавност, която в годините е била много тежко разделена, бяха "обезглавени" службите и ръководството на армията и сякаш "ние сме на път да направим същото нещо в България".

Изрази притеснение и съжаление, че в такъв момент нашето държавническо ръководство изглежда по този начин.

"Не може да има два КСНС, не може държавният глава да кани когото си иска и когото не иска заради неговото его или защото не му е удобно, отново нарушавайки Конституцията. И не може да се дублира съвет, който е толкова важен за сигурността на гражданите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е длъжен да го свиква на месечна база, ако трябва и на седмична база тогава, когато е трудно и тежко."

Според него българските служби за сигурност са политизирани и се нуждаят от реформа.

За вота на недоверие към кабинета „Денков-Габриел" той коментира: „Президентът русофил и популист Румен Радев заедно с трите русофилски и популистки партии в българския парламент - БСП, „Възраждане" и ИТН, ще направят всичко възможно да бутнат това правителство, каквото и да е то, за да спрат България от по-нататъшна фаза на интеграция в Европа", заяви той.

ДПС е европейска демократична партия и винаги е стояла зад европейското бъдеще на България, смята Росен Плевнелиев. „България днес стои добре, прави отново реформи и се придвижва към една нова фаза на интеграция в Европа", отбеляза той.

България трябва да застане на страната на народа на Израел и да осъди остро терористичния акт на „Хамас", категоричен бе той.

Най-голям интерес от конфликта в региона на Близкия изток са Русия и Иран, посочи той. „Поради простата причина, че цената на петрола оттук нататък за дълго време отново ще бъде висока, от което ние много ще страдаме", обясни Росен Плевнелиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„За да спрат България от по-нататъшна фаза на интеграция в Европа” ето само тук има частица от истина в този буламач. Би трябвало това да стане, защото в досегашния процес на интеграция все повече затъваме в социалната и икономическата сфера.

15.10.2023 21:00:45

Анонимен

Я Банов изплува от гюбрето и размириса .

15.10.2023 18:14:54

Анонимен

Господи, какъв идиот. Като си спомня, че това малоумно подобие на човек ни беше президент ими призлава. След него и Борисов и магаре да влезе в политиката ще се смята за почти нормално,а ако магарето е гей, дори ще се приветства. То Плювньо е никой и името му е Идиот, но тяхното управлени системно застрашава сигурността не само на нашата страна а и на света, понеже следва безумните директиви на щатите. За нашето положение са виновни политиците ни понеже са продажни, некомпетентни и крадливи педали и съответно безумните щатски политици, които сами не знаят какво правя, защо го правят, какъв ще е резултата и какво ще правят, когато се осерат за пореден път. А на този и подобните му идиоти все Русия им е виновна. Да го духате, уроди.

15.10.2023 17:42:23

Анонимен

Плювналиев е долнопробен жълтопаветен фашист и нацист . опитващ се да излезе от нафталина . На тази безродна отрепка трябва да му бъде забранено да се подвизава по медиите .

15.10.2023 17:08:33

Анонимен

Този отново се оригна и както винаги мирише лошо, като насран.

15.10.2023 11:29:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.