• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Росен Плевнелиев: Знам какво се случва на преговорите, разговарям с лидерите и на двете страни

Росен Плевнелиев: Знам какво се случва на преговорите, разговарям с лидерите и на двете страни

/КРОСС/ Знам какво се случва на преговорите, разговарям с лидерите и на двете страни. Не са докарани преговорите до имена на министри. Преговорите са на принципна основа, за много по-важни неща. Това каза снощи президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Според него правителство ще има, но при едно условие. „Дали Борисов от една страна, и Петков и Василев от друга, са разбрали, че решенията за бъдещето се крият в научените уроци от миналото и дали те са научили уроците от миналото", обясни Росен Плевнелиев.

По думите му лидерите на двете коалиции обсъждат промяна на принципа на разпределяне на властта.

„Бойко Борисов трябва да разбере, че неговият най-голям враг е Румен Радев. Незаконно го арестуваха хора, които са били служебни министри на Румен Радев. Високо вдигнатият юмрук на президента. Ако Борисов разбере, че неговия най-голям враг е Радев, а Кирил Петков и Асен Василев са готови да бъдат честни към техния електорат, който трябва да преглътне, че нещо ще се прави с ГЕРБ, имаме възможността да направим едно нормално демократично упражнение, което се случва днес. Радвам се, че Мария Габриел е поела отговорността да свърши тази работа", заяви Плевнелиев.

Според него натрупаната през годините управление мъдрост от ГЕРБ и лидера на партията ще им помогне да стигнат до правилното решение, което минава през намиране на формулата за формиране на стабилно управление. По думите му Христо Иванов е първият десен политик, който е казал нещата в прав текст с вчерашната му декларация.

„Важното е дали ще има документ с подписите на партийните лидери, което е демократичното упражнение за един пълен мандат на реформи. Тогава вече мачът за България се обръща и за Румен Радев", коментира Плевнелиев.

Двете коалиции се разминават по въпроса за участието на ДПС в бъдещото управление, посочи той. Те ще бъдат необходимите партньори за извършването на нужните реформи и назначения. „Ако има някаква математическа логика в цифрите и фактите, че имаме 100 назначения, от които 70 зависят само от две политически сили, а само 30 - от три политически сили, значи 1/3 от тях трябва да бъдат взети с участието на ДПС", смята Плевнелиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Плужек...Плевньо.

11.03.2024 14:17:51

Анонимен

Продължих нататък и отново подскачам. Откъде накъде електората е длъжен енщо на някого бе, гнусар? Политиците са длъжни на хората а не обратното. Дейба идиота. На вас ви е сбъркана логиката бе. Що ли се ядосвам, като не мога да ви бия?

11.03.2024 09:57:48

Анонимен

В качеството си на какъв разговаряш с така наречените лидери ( то пък един лидери ) бе, задник?

11.03.2024 09:54:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.