• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Икономическа полиция влезе в офисите на транспортните фирми в Пловдив

Икономическа полиция влезе в офисите на транспортните фирми в Пловдив

/КРОСС/ Икономическа полиция извършва претърсване в офисите на 6 дружества, осъществяващи обществен превоз на пътници по всички линии на градски транспорт на територията на град Пловдив. Акцията е под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

От там съобщиха, че предметът на разследването по досъдебното производство са евентуално извършени данъчни престъпления, свързани с осъществяването на транспортните услуги в град Пловдив и град Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинските администрации в град Пловдив и град Асеновград.

По обед екип на Икономическа полиция с 2 коли влезе в офисите на "Хебросбус". Радио Пловдив научи, че преглеждат документацията на извършените превози отпреди обед и разговарят с управителя Веселин Дошков.

Петко Ангелов също потвърди за проведена в офиса му проверка. В момента той е в чужбина, но обясни, че това разследване се води от два- три месеца и не първо влизане в офисите на преводзвачите. По думите му не е изключително сигналът за нарушения да е подаден от конкурентни фирми.

Следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия се извършват от служители на ОД на МВР - Пловдив, отдел „Икономическа полиция" и ТД ДАНС - град Пловдив.

Разследването е в начална активна фаза.

Вчера превозвачите и общинската администрация отново размениха реплики. Транспортните фирми - за цената на услугата, а кметската администрация - за нейното качество. Заговори се и за покачване на цените на билетите и картите. Дебатът за това ще се води в Общинския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.