• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ангел Георгиев, Възраждане: Ще разсечем корупционния възел, който в момента е оплел Пловдив и който задушава града

Ангел Георгиев, Възраждане: Ще разсечем корупционния възел, който в момента е оплел Пловдив и който задушава града

/КРОСС/ Ние винаги сме разчитали на подкрепа от гражданите, на подкрепа от нашите избиратели. Ако те ни гласуват доверие, ще разсечем корупционния възел, който в момента е оплел Пловдив, който задушава града и който прави така че се реализират по-малко проекти, по-некачествени, за по-дълго време, не се реализират в график.

И съответно това, което ще направим е да дадем възможност и на гражданите, и на бизнеса да дишат, защото в момента бизнесът се използва като една своеобразна касичка от управляващите. Смятаме, че това е една порочна практика, установена и наложена от ГЕРБ през годините. Това каза по време на предизборен дебат в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Ангел Георгиев, кандидат на „Възраждане" за кмет на Пловдив.

Бюджетът за чистота в Пловдив е около 39 милиона. Смятаме, че този бюджет като цяло би бил достатъчен, ако се управлява добре и разумно. В момента обаче контролът по извършването на дейности, например контрола по това как се мият улиците, дали се мият добре, служителите какво вършат - този контрол в момента почти отсъства, да не кажа, че изцяло отсъства, коментира Ангел Георгиев.

Това, което ще направим ние от „Възраждане" е категорично да засилим контрола и да сме сигурни, че работата се върши качествено и както трябва. Съответно ще заложим и на това да има повече техника и машини, и то модерни такива, които да могат да вършат тези дейности. Разбира се, че трябват още инвестиции. Бюджетът на Пловдив може да позволи такова нещо, още повече специално за чистотата той е разумен, би могъл да свърши работа, но трябва да бъде контролирана самата дейност, която за момента е изключително незадоволителна. Разбира се, особено в момента, когато има толкова много разкопани улици и ремонти, трябва да направим така че улиците да се мият по-често и това категорично е залегнало и ва нашата програма, коментира още кандидатът за кмет на „Възраждане".

По темата с проблема с обществения транспорт в Пловдив, Ангел Георгиев коментира, че първото, което трябва да се направи е категорично да има контрол и договорите да се спазват такива каквито са, защото всички знаем колко нередности има в градския транспорт в Пловдив, но не знаем за случаи фирмите да са глобени, да са им поставени съответно условия, да има изисквания всичко да се спазва както е подписано по договор.

Напротив - фирмите са оставени на практика да правят каквото им е угодно, да печелят за сметка на пониженото качество на градския транспорт. Трябва да има и повече автобуси по линиите, защото в момента са претъпкани, трябва да работят и климатиците.

Отделно градския транспорт в Пловдив е символ на фиаското, което направиха в управлението на Пловдив - там бяха дадени над 30 милиона и съответно буквално тези средства потънаха и бяха ограбени пловдивчани. Ние сме предвидили редица мерки за подобрение на градския транспорт - една от най-важните е интегрирането на съседните села, които са в общините Родопи, Марица, в системата на градския транспорт, защото в момента градския транспорт не стига до тях, а това са хора, които всекидневно пътуват до Пловдив. И това е една от причините за задръстванията в града, коментира още Ангел Георгиев.
БТВ, „Тази сутрин"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най големите корупционери от Израждане могат да разсекат на Копейката задника, мръсника им прибира половината заплата....за нужди на партийката му....после ще си купи нова къща, щото настоящата била много грозна, по думите на жена му...

10.10.2023 10:37:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.