• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Офис парк Пловдив ще бъде новият дом на аутсорсинг индустрията

Офис парк Пловдив ще бъде новият дом на аутсорсинг индустрията

Пловдив/КРОСС/ Пловдив привлича все повече компании от ИТ сектора. Това води и до сериозно раздвижване в изграждането и предлагането на офис площи, стана ясно на конференция днес. В града има бум на издаване на разрешителни за строителство на нежилищни сгради. Най-модерният комплекс е "Офис Парк Пловдив", които се изгражда на бул. "Свобода" близо до Гребната база. Инвеститор е Галакси Инвестмънт Груп. Проектът за новата офис сграда бе презентиран на конференцията и предизвика голям интерес, тъй като удовлетворява високите изисквания на компаниите от IT и аутсорсинга. "Офис Парк Пловдив" ще представлява две сгради с разгърната застроена площ от 19 350 кв. м с общ капацитет от 2000 души. Според разчетите на инвеститора строителството ще протече на два етапа. В първия ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офис и партер. Очаква се през септември догодина "Офис Парк Пловдив" да отвори врати.
„Интересът към нашия проект е както от компании, които вече работят тук, така и от съвсем нови за града", коментираха от компанията инвеститор. Те са сигурни, че интересът към Пловдив като атрактивна дестинация за развитие на бизнес ще се запази, но това, което досега е липсвало е наличието на качествени офис проекти.
„Вярваме, че нашият проект Офис парк Пловдив ще отговори на търсенето на висококачествени офис площи и ще помогне за създаването на нов, модерен облик на града. Искаме да създадем качествени условия за работа на компаниите от ИТ бранша като така ги привлечем до останат да развиват бизнеса си тук", коментира Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие" в Галакси Инвестмънт Груп.
На конференцията стана ясно още, че високотехнологичният бранш генерира 1,75% от БВП като за 10 години ИТ компаниите са отбелязали 600% ръст на продажбите. Броят на работните места е скочил от 5000 на 17 000 от 2005 до 2015 г. 90% от работещите в сектора са под 35 години, а средните заплати са около 3500 лв. Това е секторът с най-висока добавена стойност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гери

Пловдив набира сила - и това, и Столица на културата - свежи пари и повече хора да остават там

10.09.2015 17:23:59

тото

този офис парк ще бъде огромен проект, звучи интересно

10.09.2015 17:22:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.