• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

/КРОСС/ Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на бившия Строително-монтажен комбинат на бул. Марица". Сега там се намира фирмата "Baufen" за производство на профили за прозорци и врати. Сигналът е подаден около 11,30 ч.

От вътрешността на складовете излиза гъст черен дим, вероятно гори продукцията вътре. Засега не е ясно какво е довело до избухването на пламъците. На място с огъня се борят 6 екипа огнеборци и противопожарни автомобили. По тяхно нареждане се махат колите, които са паркирани близо до склада.

Пожарът е на голяма площ, складовете са непосредствено преди началото на квартал "Изгрев", към момента няма данни за пострадали хора, заявиха от пожарната.

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория - Пловдив към ИАОС извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат GAZMET.

Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да не седят на открито в района на пожара и да затварят прозорците си.

Община Пловдив препоръчва на гражданите от районите „Източен" и „Тракия" да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи опасния дим към двата района, обясни ръководителят на отдел „Обществен ред и управление при кризи" Емил Вълков.

"В района има сажди и фини прахови частици, които създават рискове. Голям проблем е вятърът, който разнася дима над целия град", коментираха от екоинспекцията.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.