• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Меглена Плугчиева: Последните решения на служебния кабинет са "пожарникарски"

Меглена Плугчиева: Последните решения на служебния кабинет са "пожарникарски"

/КРОСС/ Смятам, че в тази ситуация щеше да бъде правилно начело на МВнР да има един кариерен дипломат с няколко посланически мандата зад гърба си и управленски качества. Това каза бившият съветник на премиера Димитър Главчев Меглена Плугчиева в предаването „Говори сега" по БНТ.

МВнР е важно и специално министерство, подчерта тя. „В тази дипломатическа служба работят брилянтни, кариерни дипломати с дългогодишен стаж и управленски качества."

Тя пожела успех на Димитър Главчев и заяви, че отговорността, която той поема като премиер и външен министър, е огромна. „Това е Херкулесова задача", смята Плугчиева.

Тя самата също е отказала да поеме министерството - причината е принципът служебното правителство да е експертно.

"Заявката на служебно правителство беше да бъде от политически неутрални експерти. Аз винаги съм била част от политическата квота на МВнР и затова смятах, че е редно наистина да се спази принципът далеч от всякаква политическа оцветеност. В тази ситуация щеше да е добре начело да е кариерен дипломат, с няколко мандата, а не консул или пък започнал посланически мандат.

Тя заяви, че не е предложила Стефан Димитров и че е съвпадение, че той я е наследил на посланическия пост в Черна гора.

„По време на управлението на ПП-ДБ се създаде впечатление, че всеки може да стане министър. Аз не споделям това внушение в обществото, още повече по отношение на МВнР, коментира Плугчиева.

Тя определи последните решения на служебния кабинет като "пожарникарски".

"В момента се потушава един пожар при енергетиците, но той се отлага с една година, защото е заложен в Плана за възстановяване. При земеделците, за да търсим възможност за разплащане на украинската помощ - нямаше заложен нито един лев в бюджета, който остана наследство от ПП-ДБ и с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Трябваше на пожар да се търсят средства от съфинансиране на европейски проекти, за да може да се удовлетворят исканията на земеделските стопани", заяви Плугчиева.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.