• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Какво не можеш да забравиш, когато отиваш на почивка?

Какво не можеш да забравиш, когато отиваш на почивка?

/КРОСС/ Летният сезон стартира след броени дни и вероятно вече всички сте планирали месечния си отпуск и сте резервирали своята почивка на море или планина. Когато става дума за планиране на пътувания, има два вида хора - тези, които следват стриктен списък с багаж, и смелчагите, които пълнят куфара в последния момент с каквото им видят очите. Независимо от кой тип сте вие, вижте нашата селекция от неща, които в никакъв случай не трябва да забравяте, тръгвайки на почивка.

Колко чифта обувки ни трябват за една седмица?

Ако отивате на море, едва ли ще имате голяма нужда от обувки изобщо - пясъкът и вълните ви очакват, нали така? Е, вероятно ще сте си приготвили чифт плажни чехли, но сигурни ли сте, че те ще ви бъдат достатъчни? Разбира се, когато сме на почивка за около седмица, не е необходимо да носим със себе си цялата си колекция обувки, а и понякога това на практика е непосилна задача - знаем колко чифта имате, не се крийте. Въпреки това е добре да бъдем подготвени за всякакви поводи и ситуации и освен задължителните за плажа чехли, да си вземем и поне един чифт удобни дамски сандали за вечерни разходки. Планирате ли да съчетаете отпуска си и с туризъм, уверете се, че не тръгвате и без удобни сникъри за по-дълги пешеходни разстояния.

Пазите ли се достатъчно от слънцето?

Често бързаме да приберем в козметичната си чанта всички гримове, но забравяме нещо много важно - слънцезащитата. Летният слънчев загар може да изглежда много секси, но не трябва да го придобиваме на цената на здравето си - лосионите със слънцезащитен фактор няма да ви попречат да почернеете, просто ще защитят кожата ви от изгаряния, затова не си ги спестявайте и не забравяйте да подновявате слоевете на няколко часа. Това, което важи за тялото, важи и за лицето - ако много държите на грима си и това ви спира от нанасяне на слънцезащита, изберете такава във варианта на прозрачен спрей, но в никакъв случай не я пропускайте напълно.

Това, което забравяме дори по-често от слънцезащитните лосиони, този път неволно, са продуктите за след излагане на слънце. Освен, че успокояват стресираната от пряко излагане на слънчеви лъчи кожа, точно те способстват за запазване на така бленуваното почерняване, затова ако искате да съхраните тена си максимално дълго и по здравословен начин, се заредете с грижа за след плаж.

Почивка или парти?

Нека не приемаме лятната почивка като почивка буквално - независимо дали на море или планина, вероятно ще има поне една вечер, в която с тайфата ще решите да посетите някой от локалните клубове и е добре да сте си взели поне една парти рокля. Сигурни сме също, че не искате да се появявате в бара с плажните си чехли или туристическите си обувки. Ето защо ви съветваме да приберете в багажа си чифт обувки на ток за да сте подготвени за такива изненадващи специални поводи.

Говорейки за изненадващи ситуации, няма как да не споменем и риска от внезапно влошаване на времето. Всички искаме да ни е слънчево през целия престой, но метеорологичните условия могат да бъдат непредсказуеми, затова и препоръчваме между банските и късите панталонки в куфара да сгънете също лека връхна дреха и чифт дълги дънки. Не е лоша идея да си подготвите и дъждобран или чадър.

И най-дългоочакваната почивка може да се съсипе окончателно за един миг, ако забравим нещо дребно, но ключово за престоя си, било то обувки, любимия си продукт за тяло или зарядното на телефона. За да си гарантирате спокоен и приятен отпуск, не бързайте с приготвянето на багажа и за най-сигурно следвайте предварително изготвен списък. Желаем ви слънчево лято, изпълнено само с приятни спомени, за които после не забравяйте да ни споделите!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.