• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Какви са рисковете при покупка на недвижим имот без агенция?

Какви са рисковете при покупка на недвижим имот без агенция?

/КРОСС/ Покупката на недвижим имот е отговорна задача, която трябва да се осъществи информирано и съобразено с всички важни фактори. Много често хората, които искат да направят покупко-продажба, решават да се лишат от съдействието на посредник, в лицето на агенция за недвижими имоти. Това обаче е действие, което освен да ви спести такси от комисионни, може и да доведе до някои сериозни рискове.

Разберете кои са рисковете при покупка без участието на агенция за недвижими имоти от екипа на xnvd.bg в следващите редове.

Недостатъчна информация за пазара

Ключов недостатък, който може да се яви и риск на по-късен етап, е недостатъчната информация относно тенденциите на пазара, които формират стратегията и равнището на цените за даден период. Това създава невъзможност за точни анализи.

В допълнение, частните лица рядко имат този достъп до пазара за недвижими имоти, с който разполагат агенциите. Посредниците могат да ви предложат голямо разнообразие от варианти, което самостоятелно трудно ще си набавите. Така можете да изпуснете точната оферта, отговаряща на критериите ви, само защото не сте успели да достигнете до нея.

Липса на професионално съдействие и поглед

Професионалното съдействие на реализаторите е ключово за безопасността. Брокерите дават подробна информация за всеки аспект, отговарят на въпроси, следят за прозрачни условия.

Възможност за измами и несъответствия

Най-големият риск и недостатък на самоинициативното търсене, е че това води до повишаване на шансовете за измама, свързани с:

  • право на собственост - тук се включва споделена съсобственост поради брак или придобиване посредством наследство, нередности, свързани със сделката, които да доведат до оспорване на правото на собственост, дори след покупка;
  • тежести върху недвижимия имот - най-често се получават при наличие на ипотека или забрана за разпореждане с имуществото. При прехвърляне на собствеността чрез покупко-продажба, тежестта остава валидна;
  • фалшиви обяви - много често в онлайн пространството има фалшиви обяви за продажба, при които се използва реална информация и снимки, взети от реалното предложение;
  • изискване на предварителни плащания - често срещана практика на измамниците е да искат предварително плащане на средства, поради необходимост от извършване на проверки и уреждане на документацията.

Това са основните измами, на които може да се натъкнете, когато действате без агенция.

Неинформираност относно законовите аспекти

Липсата на правна защита е основен недостатък, с който трябва да се справите, когато действате без агенция. Брокерите съставят договорите за покупко-продажба с цел да възпрепятстват всякакви измами и варианти за оспорване на собствеността.

Липса на преговорни умения

При осъществяването на някои от горепосочените рискове не само можете да бъдете ощетени финансово, но и да не можете да осъществите бъдещи инвестиции чрез покупко-продажба или отдаване на недвижимия имот под наем.

Участието на агенцията и реализаторите е много важно за успеха на сделката и осъществяване на целите ви посредством покупко-продажба.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.