• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Роман Полански няма да участва в заседанията на академията на наградите "Сезар"

 Роман Полански  няма да участва в заседанията на академията на наградите "Сезар"

/КРОСС/ Френско-полският режисьор Роман Полански, който е обвиняван в сексуално насилие, няма да участва в общото събрание на академията на наградите "Сезар", известни като френските награди "Оскар".Институцията е в криза, ръководството й подаде колективно оставка през февруари в обстановка на критики за непрозрачност в управлението на институцията и спор около Роман Полански. Общото събрание на академията се състои от 182-ма членове.

"Макар да изпитва дълбоко уважение към академията и нейните 182-ма членове, Роман Полански никога не е участватл в заседанията и не възнамерява да го прави и в бъдеще", се посочва в съобщение, разпространено от екипа на 87-годишния режисьор. Полански никога не се е намесвал по какъвто и да е начин в решенията на академията и нейните членове, се посочва още в комюникето, съобщава АФП, ццитирана от БТА.
Академията трябва да заседава във вторник, като опита да разсее критиките и да избере ново ръководство - тандем от мъж и жена.

Общото събрание е в подновен състав, но Полански е "исторически" член, тъй като е носител на награда "Оскар" ("Пианистът", 2003 г.). Това предизвика недоволство сред феминисти, които организират протест във вторник.

Дни след оставката на ръководството на академията през февруари, Полански получи награда "Сезар" за режисура за филма "Офицер и шпионин" въпреки обвиненията в изнасилване срещу него.

Полански, който бе изгонен и от Академията на наградите "Оскар" в САЩ - страната, която напусна преди четири десетилетия, след като призна вина за посегателство срещу малолетна, не се появи на церемонията на наградите "Сезар". Актрисата Адел Анел демонстративно напусна залата, след като Полански бе обявен за победител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.