• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нови маршрути от летище София

Нови маршрути от летище София

/КРОСС/ През май и юни започват нови постоянни направления от летище София, оповестиха от летището. Пътуващите към този момент се възползват от дестинацията Абу Даби, ОАЕ на самолетна компания Wizz Air, които летят по линията три пъти седмично. Още една нова дестинация ще се извършва през Лято‘2022. Това е Задар, Хърватия на Ryanair, като полетите ще бъдат два през седмицата.

Air France се завръща на летище София и стартира своите сезонни полети до Париж, Франция на 30 май, а по маршрута ще се лети всеки ден. Авиокомпания ITA Airlines (наследник на Alitalia) идва за първи път на столичното летище с постоянни полети до Рим, Фиумичино. Полетите стартират от 1 юни и ще се извършват шест пъти седмично.

Летище София посреща за първи път постоянни полети на самолетна компания Pegasus Airlines, която се причислява към лятното разписание с направление Анталия. Вече можете да резервирате своя билет и да летите на борда на първия полет на превозвача на 24 май, плануван с периодичност два пъти в седмицата. За своето пътешестване до турския курорт ще можете да изберете и някое от чартърните оферти на Corendon Airlines или Sunexpress, които започнаха своите полети по дестинацията на 1 май.

От 20 май пък българската самолетна компания ALK JSC също ще лети до Анталия. До Бодрум, другият желан турски курорт, полети ще извършват три самолетни компании - българската BH Air, Corendon Airlines и ALK JSC. Южната ни съседка, Гърция, постоянно е била една от най-предпочитаните за летни почивки. Това лято столичното летище предлага огромен избор от полети до 4 от най-обичаните дестинации.

От 22 май националният транспортьор Bulgaria Air ще има един полет в седмицата до Ираклион. Сезонни полети до о. Корфу ще извършва два пъти седмично самолетна компания Ryanair, а полетите стартират на 2 юни. По дестинацията ще лети един път седмично и Wizz Air от 19 юни. Двата превозвача ще извършват полети и до град Ханя, на остров Крит.

Ryanair стартира на 4 юни с три полета в седмицата, а Wizz Air ще ги добави с още два от 15 юни. Унгарската самолетна компания ще лети два пъти седмично и до гръцкия о. Миконос от 14 юни. Ако не сте ходили в Тунис, в този момент е моментът да планирате своето посещаване до тази страна с някое от чартърните оферти на летище София.

От 10 май BH Air ще лети до Енфида, а от 18 май ALK JSC прибави още два полета по дестинацията. Джерба е другият град в Тунис, който ще можете да посетите с чартър на European Air Charter и на ALK JSC. За феновете на Италия European Air Charter предлага полети до „ Щастливия град " Олбия, Сардиния. През май и юни самолетна компания Bulgaria Air ще извърши два чартърни полета до Фуншал (Португалия), а ALK JSC до Кефлавик (Исландия).

Градовете на българското Черноморие също са част от летните оферти на столичното летище. Ryanair стартира сезонни полети до Варна на 1 май и ще лети по линията 2 пъти седмично. От 17 юни пък Bulgaria Air ще лети всеки ден до Бургас. „ Изпълняваме тактиката за по-добра съгласуваност на София със света и виждаме първите положителни резултати.

Нови самолетни компании и нови дестинации са в лятното ни разписание. Това е чудесна вест за пасажерите, за летището и за България, тъй като въздушната съгласуваност носи освен улеснение за туристи и бизнес, само че и икономическа и обществена добавена стойност за цялото общество " сподели изпълнителният шеф на летището Хесус Кабайеро.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.