• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Тошко Йорданов: Тази политическа система вече е изчерпана

Тошко Йорданов: Тази политическа система вече е изчерпана

/КРОСС/ Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол. Тази политическа система в този ѝ вариант вече е изчерпана. Тя не функционира добре. Това заяви в студиото на NOVA „Здравей, България” Тошко Йорданов от „Има такъв народ”, коментирайки въпроса с подписката, инициирана от партията му за референдум, с който ВНС да прецени дали да станем президентска република или да останем парламентарна.

Конституцията, Слава Богу, е така написана, че е разбираема за всеки един български гражданин. Не е необходимо всеки от нас да има дълбоко юридическо образование. Грубо казано – такова не се изисква и за да разбереш Закона за движение по пътищата. Всичко е простичко и разбираемо написано. Същото е и с конституцията, категоричен е той. 

По думите му на референдум според закона и според конституцията могат да се поставят въпроси от компетенцията на обикновено НС.

Естествено, че екип от конституционни юристи формулираха въпроса за референдума. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса. Той е формулиран коректно и правилно. Той е от компетенцията на обикновено НС, подчерта Йорданов.

Проблемът е, че много хора гравитират около една или друга политическа идея. В това няма лошо. Проблемът е, че се държат с всички останали, сякаш сме някакви аборигени, които не могат да взимат решения и не бива да взимат решения. И някаква политическа аристокрация решава каква е добро или лошо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоз измекяр, като какъв се изживява?

24.01.2023 10:27:23

Анонимен

Президентската република просто ще задълбочи всички недъзи на нашата държава. Русия е най чистия пример в това отношение, страна обладана от корупция до такава степен, че всякакво развитие е спряно, обромни приходи от продажбата на природни ресурси, които потъват в нечии чиновнически джобове, огромни пари заделини за модернизиране на армията, а армията не е мръднала и на йота от времето на соца, а парите отново ги няма, само някои генерали и министър живеят в палати, а децата вместо на фронта се кълчат по нова година в Дубай....

24.01.2023 10:26:23

нов модел

Не изборите умориха хората, а тяхната безрезултатност! Кой реди листите? Партийните ЕЛИТИ! Само Президентска Република може да ни отърве от корупционният модел "Партия и обръчи от фирми"! Тогава, отговорността за изпълнителната власт ще е на Президента, който се избира от целия народ, а не от партийните върхушки! Стига крадене на обществени средства! Затова сме най-бедната държава в Европа!

24.01.2023 09:23:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.