• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8008
  •  GBP / BGN 2.2862
  •  CHF / BGN 1.9796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Габровски: Използвах много прост научен метод при селектирането на министрите

Габровски: Използвах много прост научен метод при селектирането на министрите

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по Бтв проф. Габровски, каза че освен неврохирург, е бил и зам.-председател на БЛС, зам.-директор на „Пирогов“, така че има и административен опит. „Нееднократно съм получавал покани от различни политически сили. Винаги съм отказвал с убеждението, че съм най-добър в операционната. Приех, защото на България ѝ предстоят много важни промени през следващите месеци. Виждам, че ако продължим в тази каскада от избори, то страната ни ще тръгне по една спирала надолу, което много ме плаши.“

„Когато получих предложението от г-н Борисов и коалиция ГЕРБ-СДС, си зададох един въпрос: „Искам ли нещо да променя?“. Отговорът на този въпрос ме накара да приема. Лично ме покани г-н Борисов и ми каза, че иска да се отдръпне политически и да даде път на експертен кабинет“, разкри той.

„Използвах много прост научен метод при селектирането на министрите – когато от няколко различни места излязат едни и същи имена, значи човекът има опит и е експерт. След това поговорих с тях. Прочетох CV-та на хората. Съветваха ме хора от различни политически сили“, обясни кандидатът за премиер.

„Профилът на хората, които избрах е на експерти с голям професионален опит в администрацията и могат да започнат работа веднага. Беше сигурно, че веднага кабинетът ще започне да се свързва с имена. По време на управлението на Николай Петров на „Булгаргаз“, това е била една стабилна компания, имало е яснота и предвидимост. Експертният профил на Николай Петров е добър и беше потвърден от различни източници. Няма как един експерт в някаква част от живота си да не е бил канен и в някой политически кабинет. Ясно е, че биографиите на министрите ще се обсъждат. Положил съм максималните усилия да избера тези експерти по съвест. Това не бе лесна задача. Селекцията на хора е научен подход, използвах уменията си, които съм трупал с години. Някои хора трябва да бъдат приети с адмирации, че поеха риска да се откъснат от своя комфорт и да го пожертват, съзнавайки колко е важен този период за държавата“, разясни проф. Габровски.

„Аз съм поел този ангажимент, защото следващата година е критична за България през следващата година. Ние вече търпим огромни щети. Всеки ден ние обедняваме, защото нямаме решителност да имаме правителство. Има риск страната ни да загуби евросредства и дори геополитическата си ориентация. Да се поеме такава отговорност е една патриотична постъпка от тези хора, затова заслужават адмирации“, каза той.

„Първият мандат, който е абсолютно чист, в който преговорите текат ясно и прозрачно, е причината аз да се нагърбя с тази задача. Почти съм сигурен, че с третия мандат няма да се работи с такава откритост, ще има натиск, задкулисни договрки и политически игри, от което аз искам да избягам. Затова аз няма да участвам в такава конфигурация“, предупреди проф. Николай Габровски.

По думите му най-сигурната антиинфлационна мярка е работещо правителство. „Отиването на нови избори ще означава три месеца политическо говорене, което ще припокрие конфигурацията в момента. Това би довело до каскада от избори“, каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Научният метод, използван от професора не е нов, а стар, който ни доведе до това положение. Все бивши второразредни муцуни.

13.12.2022 08:17:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.