• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Проф. Габровски: Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а да го разплетем

Проф. Габровски: Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а да го разплетем

/КРОСС/ Ще се опитаме политическия възел не да го разсечем, а да го разплетем, заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски на излизане от президентството, след като коалицията получи първия мандат за съставяне на правителство.

България е на кръстопът на твърде много кризи - социална, икономическа, енергийна. Една от водещите причини за това е политическата криза, в която се намираме, знаете колко избори имаше през изминалите години. Това нещо трябва да спре по някакъв начин. Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна и еднакво отдалечена от всички партии, ще даде възможност за нов тон в политиката. Политическото говорене видяхме, че не води до нищо, политическите страсти също. Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури и са известни със стоята експертиза в различните области, уточни той.

Ще търсим подкрепа от абсолютно всички. С всичи ще търсим диалог, а идеята е цялостна промяна на политическия тон - да се премине от конфронтация към диалог и търсене на общи допирни точки, отбеляза проф. Кабровски.

Започваме разговори от днес, няма да губим време. Ситуацията е тежка, опитваме се да дадем сигнал за промяна на тона. Ако България влезе в едни нови предсрочни избори ще изгубим време, пари и авторитет, трупан в годините. Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и доалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили, каза още кандъдатът за премиер на ГЕРБ-СДС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Веки превъзходен специалист като Габровски е наивник в политиката. Сега едва ли ще се намерят други като него за да състави кабинет, които да застанат с доброто си име като прикритие на ББ. Ще го сполети съдбата на ректора на СУ като кандидат за президент.

07.12.2022 08:12:02

Анонимен

ББ лъжеше сутрин и вечер, а ПП лъжат сутрин, обед и вечер! Жалко е, че ценни хора и специалисти като НГ /Честит му имен ден!/ жертват време, авторитет и името си в тази политическа обстановка на лъжци, демагози и хиени! Дано успее, ама нада ли!

06.12.2022 11:16:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.