• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

КЗП: При отменена почивка парите се връщат до година след края на извънредното положение

КЗП: При отменена почивка парите се връщат до година след края на извънредното положение

/КРОСС/ При отменена закупена пакетна почивка туроператорът може да ни предложи ваучер, потребителят не е длъжен да се съгласи с него, след което може да се постигне споразумение за заместващ пакет, т.е. туристът да пътува на по-късен етап. Aкo туристът отново не постигне споразумение с туроператора, едва тогава той може да иска възстановяване на парите и то да се случи до 12 месеца от обявяване на края на извънредното положение. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ главният директор "Контрол на пазара" в КЗП Игнат Арсенов.

Той отбеляза, че в огромна част от случаите туристите или са получили ваучер, или са взели заместващ пакет.

Арсенов каза, че Комисията на потребителите работи активно през летния сезон въпреки неговото по-късно започване поради епидемиологичната обстановката и извънредното положение.

Вече сезонът е започнал, изтече един месец от него и се получават и първите сигнали за разлика от преди 1-ви юли, когато се получаваха сигнали предимно свързани с пакетни почивки, където туристите искаха да пътуват, т.е. техните почивки бяха отменени или те искаха да ги отменят, когато пътуват в чужбина поради извънредното положение и съответно те искаха да си върнат парите, каза Арсенов.

Започват и сигналите, които са свързани с конкретния туристически сезон, а именно сигналите от Черноморието. Те много често са свързани с неспазване на хигиената.

Комисията за защита на потребителите могат да реагират, когато мястото за настаняване не съответства на съответната категория, услугите, които ни се предоставят, не съответстват на това, което ни е било оферирано, обаче когато има лоши хигиенни условия, тогава РЗИ могат да проверят, уточни Арсенов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Турист

И ако туроператорът не го направи, какво? Да не би КЗП нещо да направи? Председателят на агенцията Маргаритов си празнувал рожденият ден на морето, защото правил проверки! Сигурно още не се е върнал оттам и затова Игнатов е по телевизията. Ха-ха! Плащай данъкоплатецо! https://m.24chasa.bg/ojivlenie/article/8864474

03.08.2020 15:12:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.