• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

България загуби от Полша с 1-3 гейма в Лигата на нациите

България загуби от Полша с 1-3 гейма в Лигата на нациите

/КРОСС/ Волейболните национали на България отстъпиха с 1-3 (25:22, 19:25, 25:27, 20:25) срещу представителния тим на Полша в двубой от Лигата на нациите.

"Лъвовете" излязоха на паркета днес, в опит да сложат край на пропадането си след трите си предишни поражения в надпреварата. За съжаление не успяха да го сторят.

За послено "трикольорите" ни са побеждавали Полша в голям турнир през 2017 година, когато надделяват с 3:2 гейма в Световната лига.

България е под номер 13 в състезанието, с 1 успех и 4 поражения и сбор от 3 точки.

"Лъвовете" поведоха в резултата в Нингбо, но позволиха обрат, въпреки чудесното представяне на Розалин Пенчев в атака и при началния удар.

 

 

Първото техническо прекъсване в мача дойде при предимство за състава ни от 8:7 точки. Най-отличаващият се волейболист в състава ни днес Розалин Пенчев получи травма. При 13:12 и прекъсването на играта от страна на полския селекционер, състоянието на национала ни не изглеждаше задоволително, но той избра да продължи участието си.

Не така обаче стояха нещата с Тодор Скримов. Той падна на пода и се наложи да получи незабавна медицинска помощ. При приземяването си, след опит за атака, Скримов стъпи върху крак на свой съперник. След това той бе изнесен от съотборниците си извън терена и не успя да продължи участието си в двубоя.

Второто техническо прекъсване бе при три точки в полза на тима ни - 16:13, а до самия край националите ни не изпуснаха предимството си и взеха откриващата част с 25:22 точки.

Поляците се върнаха по най-добрия начин в срещата и натрупаха солидна преднина във втория гейм. Дори и перфектното представяне на Пенчев не помогна, разликата се увеличи до 24:19, а след това поляците спечелиха втория гейм.

През целия трети гейм българите водеха с точка-две, като самочувствието им бе забележително. Към края на частта обаче поляците се възстановиха и на свой ред настъпиха газта. Така се стигна до равенство 24:24, след което България изпусна две страхотни възможности да реши срещата, Учиков не успя да забие подаване на Братоев и Полша направи обрата факт.

Четвъртият гейм се оказа неприятна наказателна акция в полза на поляците. Те поведоха с 8:3 до първото техническо прекъсване. Преднината на съперника все пак бе съкратена до четири точки, но нови няколко успешни атаки на нашия опонент предопределиха победителя в сблъсъка.

При 20:15 всичко беше ясно, като и двата отбора просто дочакаха края на сблъсъка.

Така за първи път България допуска четири поредни поражения в надпреварата и Пранди определено няма поводи за гордост, след повторния си дебют начело на представителния тим на страната ни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.