• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бойни изкуства за справяне със стреса

Бойни изкуства за справяне със стреса

/КРОСС/ Трудно е да бъде представен Сергей Полунин без да се пропусне нещо. Ще запичнем с най- важното.

Той е вицепрезидент на Федерацията по Армейски ръкопашен бой, с голям опит в реални бойни ситуации.

Той е дългогодишен инструктор по оцеляване и бойни приложни техники на руските части със специално назначение..

Той е потомствен оренбургски казак, носител на държавни и военни отличия.

Той е един от най-близките сътрудници на създателя на Руската Система за Армейски Ръкопашен Бой - легендарния А.Кадочников.

Той е създател на уникална система за работа с тялото и съзнанието, т.н. Система Сварга, в основата на която е възстановяването на естествено заложената у всеки човек свобода на движения и рефлекси.

Запознайте се със Сергей Полунин.

                      

Когато е на 15 години той започа да се занимава с бойни спортове и да се замисля за законите, които движат света около него. Може би затова опредаля Системата Сварга като хармонично взаимодействие както със самия себе си, така и със света, и с противника. В основата на създадената от Полунин система е Златното сечение, или Златната пропорция.

Това е моделът, по който е построен целият микро- и макрокосмос и се среща навсякъде – от структурата на човешкото тяло, отпечатъци, ДНК и т.н., до всяко творение в природата.

Полунин изучава първоначалните, естествени движения на децата, как работят съзнанието им, психологията им и всичко това той обединява в система. Тези движения се променят след шестата година от развитието на човека и връщането към тях е важно за всеки, защото това са движенията,  изначално заложени у всеки от нас. „Трябва да се учим от децата“- убеден е Полунин и допълва, че когато човек се движи по принципите на  Златното сечение, то неговите движения са в синхрон и така може да се справя с напрежението, което възниква при сложни ситуации.

Семинарите на Сергей придобиват все по-голяма популярност извън границите на Русия. Свои последователи той има в Испания, а от няколко години срещите му с българските фенове стават все по-чести. Току- що завърши поредната серия, за да дойде отново следващия месец.

Една от причините е, че Полунин показава не само  бойни изкуства и приложни техники за оцеляване, безконтактния аспект на боя и работа със съзнанието на противника, но и  оздравителни и лечителски практики.

                   

Колкото повече нарежение и агресия показва човек, толкова повече получава. За да можем да решим който и да е проблем в боя или живота, трябва да отидем отвъд него. Боят това е животът в една секунда. А ние трябва да вземем решение и да действаме.

Това е системата на Полунин – психология, нервна система, условни и безусловни рефлекси, съзнателни и безсъзнателни реакции, която надгражда бойните спортове.

Така руският ръкопашен бой се отваря все повече към обикновените хора. Освен за самоотбрана, заниманията с него служат и за активен и здравословен начин на живот, помагат за справяне с ежедневни ситуации.

Сергей Полунин си тръгва от България след успешно завършилите семинари,  за да се върне отново след месец за следващата среща в Камчия. На 28 и 29 август на морския бряг ще подължат заниманията по системата Сварга.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.