• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Англия отнесе Сърбия и тръгна с успех на UEFA EURO 2024

Англия отнесе Сърбия и тръгна с успех на UEFA EURO 2024

/КРОСС/ Англия тръгна победно на UEFA EURO 2024, след като „трите лъва" победиха с 1:0 селекцията на Сърбия в първи мач за двата отбора в групите на европейския шампионат. Единственият гол в мача дойде след само 13 минути игра, когато Джюд Белингам наказа вратата на „орлите" и на практика донесе дебютните три точки за великобританците в надпреварата.

Иначе, сърбите показаха доста постна продукция през първото полувреме, макар да опитаха да променят това нещо през второто полувреме. Това не донесе резултат на западните ни съседи, които тръгнаха с поражение в Гелзенкирхен.

Англичаните пък демонстрираха съвсем различен подход спрямо последните големи форуми, на които участват, и търпеливо изчакваха набезите на своя съперник, вместо да атакуват повече от агресивно.

В хода на второто полувреме „трите лъва" нацелиха гредата на съперника, след като Хари Кейн се извиси и стреля, след което топката се отби в напречната греда на символичните домакини.

Останалите два отбора в групата са Дания и Словения, които по-рано през деня завършиха при резултат 1:1 в Щутгарт.

В следващия кръг от групите англичаните ще спорят именно със словенците, докато сърбите ще се молят да спечелят точки в мач срещу Дания.

Англичаните разиграха постепенно и топката беше пренесена вдясно. Там беше намерен Букайо Сака, който центрира топката и след рикошет на сръбски бранител тя полетя опасно хоризонтално към атакуващия Джюд Белингам.

Суперзвездата на Реал Мадрид изпревари Страхиня Павлович и с глава отблизо порази Райкович - 1:0 за Англия след 13 минути игра в западна Германия.

Общата картина беше такава, че англичаните през първото полувреме бяха далеч по-активният отбор, докато сърбите действаха бавно и не успяваха да затруднят своя съперник. Единственият шанс пред западните ни съседи беше от Александър Митрович, който стреля към британската врата след неточност от Александър-Арнолд, ала встрани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.