• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кампания набира средства за закупуване на дефибрилатори за 20 хижи в България

Кампания набира средства за закупуване на дефибрилатори за 20 хижи в България

/КРОСС/ Фондация „Живи планини" и фондация „Първите три минути" започнаха съвместна инициатива - „Спаси живот в планината". Кампанията е с продължителност една година - до октомври 2024 г. и има три цели: оборудване на 20 високопланински хижи в Пирин, Рила, Стара Планина, Витоша и Родопите с автоматични външни дефибрилатори (АВД); обучение за оказване на първа помощ при внезапен сърдечен арест с използване на АВД по съвременни европейски стандарти и реализиране на информационна кампания за превенция и оказване на първа помощ при сърдечен арест.

Целта на инициативата „Спаси живот в планината" е създаването на условия за оказване на по-качествена и навременна първа помощ на туристите и планинските водачи, които могат да се окажат застрашени от внезапен сърдечен арест. По данните на фондациите ключов фактор за спасяване на живот в подобна ситуация е максимално краткото време за реакция.

Основната част от средствата се предвижда да бъдат набрани чрез дарителски инициативи и продажба на авторския календар "Живи Планини" на известния български алпинист, фотограф и планински водач Бранислав Бранков. Календарът е наполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, като на лицевата страна на всеки месечен лист са избрания за месеца кадър и датите, а на гърба - пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки.

От началото на кампанията до края на месец януари 2024 г. са събрани над 40 хил. лв., достатъчни за закупуване на 8 дефибрилатора. Кампанията за набиране на средствата продължава до октомври 2024 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.