• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тагарев: Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна

Тагарев: Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна
„Имаме готовност да провеждаме подготовка на украински военнослужещи на наша територия”, допълни той

/КРОСС/ Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването си в парламентарната комисия по отбрана. „Внесено е предложение от Министерския съвет и одобрението му от Народното събрание ще позволи на Министерството на отбраната да продължи да работи в тази посока", обясни министърът.

Тагарев е на изслушване в комисията във връзка с предоставената военна помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

„Първият пакет военна помощ за Украйна, одобрен от Народното събрание в края на 2022 г., е изпратен. Повече от три седмици е отнело извозването на БТР-ите от различни места до място, където е удобно да бъдат натоварени на жп транспорт. Вече има ясен график по дни кога ще има влакови композиции. Решението за дефектните ракети за зенитни ракетни системи С-300 е изпълнено, посочи той пред депутатите. Министърът обясни, че решенията на Народното събрание за оказване на допълнителна помощ от юни и ноември 2023 г. са съответно почти изцяло изпълнени.

„Това, което предоставяме, е с различен приоритет", заяви министърът. Има средства, които заминават веднага със самолети. Има средства, които са с втори приоритет, и заминават с друг вид транспорт, има и средства, които са с още по-нисък приоритет, и за чието експедиране преминават месеци, обясни Тагарев. „Имаме готовност да провеждаме подготовка на украински военнослужещи на наша територия, но няма конкретна заявка", подчерта министърът.

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Це е гнiда.

29.02.2024 13:13:40

Анонимен

Един лидер идиот се обосновава, че Тагарев не трябва да бъде сменен от военен министър тъй като е харесван от украинците. А дали е полезен за България вероятно няма никакво значение.

28.02.2024 22:37:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.