• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Без PCR тест и линейка: Семейство остана дни наред без болнична помощ

Без PCR тест и линейка: Семейство остана дни наред без болнична помощ

Боряна Николова разказа за водовъртежа на системата, в който попада

/КРОСС/ „Параграф 22" по време на COVID-19! Без PCR тест, без лекар, без линейка, без хоспитализация - какво се случва с влошаващите се болни, лекувани вкъщи? Примерът е със семейство от София, което дни наред е останало без болнична помощ във водовъртежа на системата.
Боряна Николова, съпругът и детето й са на домашно лечение. В един момент обаче мъжът се влошава и се налага хоспитализирането му.

„Мъжът ми се почувства зле. През цялото време бяхме под индиректното наблюдение на личния лекар. По негова преценка се стигна до извода, че вероятно е по-добре да бъде настанен в болница. Аз набрах тел. 112, за да заявя посещение вкъщи. Описах всички симптоми и цялостното състояние на съпруга ми. От Бърза помощ веднага ми заявиха, че не знаят кога ще могат да дойдат", сподели жената.

Семейството няма направени PCR тестове по няколко причини - лабораториите са натоварени, личните лекари не дават направление, РЗИ също не са направили тест. Настаняване в болница обаче без направен тест за коронавирус е невъзможно.

„Единственият начин, ако нямаш направен PCR тест, е да извикаш Спешна помощ. Смятам, че щом имаш всички налични симптоми, най-разумното е да си останеш вкъщи, на домашно лечение, а не да се редиш по опашки, където голяма част от хората може и да не са заразени. За това ние си останахме вкъщи и решихме, че това е правилната преценка", каза още Боряна Николова.

След 3 часа жената решава отново да позвъни на тел. 112. Оттам обаче получава отговор, че преди нея има заявен пациент с коронавирус от 9 часа сутринта. В крайна сметка семейството е консултирано по телефона от медик от Спешна помощ да останат на домашно лечение.

„Ако го беше взела линейка, оказва се, че можеше да прекара над 4 часа в буферно помещение или в самата линейка. Защото през това време леглата се запълват, ако има свободни. Бях в безизходица. Даже мислех да тръгна за Русе, но ми се обадиха, че и там нямат места", сподели още Боряна Николова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.