• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Байдън обяви нова военна помощ за Украйна

Байдън обяви нова военна помощ за Украйна

/КРОСС/ Президентът на САЩ Джо Байдън обяви отпускане на нова военна помощ за Украйна, за да се бори тя срещу руската инвазия. Помощта включва по-специално артилерийски снаряди и радари, предадоха световните агенции.

Президентът на САЩ предупреди, че средствата, отпуснати досега за оръжия за Киев, са почти изчерпани и добави, че американският Конгрес трябва бързо да деблокира поисканата от неговата администрация сума за засилване на отбранителния капацитет на Украйна.

„Конгресът трябва бързо да деблокира поисканите пари за укрепване на Украйна на бойното поле и на масата на преговорите", заяви американският президент в комюнике, посветено на поисканото за целта от Конгреса допълнение към бюджета в размер на 33 милиарда долара.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън поясни, че новата помощ възлиза на 150 милиона долара, което е доста под предоставените сега предишни помощи. Новата помощ включва 25 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, апаратура за заглушаване на комуникациите и три радарни станции за противобатарейна война AN/TPQ-36.

От началото на руската инвазия в Украйна правителството на Байдън е отпуснало военна помощ на Киев в размер на 3,8 милиарда долара. Предишният транш помощ беше в размер на 800 милиона долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Даскала

Тоя старец съвсем е изперкал!Няма ли кой в САЩ да го спре , да не прави глупости?

07.05.2022 20:51:19

Анонимен

Краварите да го духат. Интересно от къде ще вземат перите? Ще напечатат нови, щото инфлацията им е ниска. Каквото и да изпратят, руснаците ще го унищожат. Ако им се стори, че краварите минават границата- ще им обърнат внимание много убедително. Буди удивление колко тъп може да е колективният запад, за да настъпва една и съща мотика няколко пъти.

07.05.2022 15:00:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.