• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Вежди Рашидов дари творби на "люксембургска" галерия в София

Вежди Рашидов дари творби на "люксембургска" галерия в София

/КРОСС/ Именитият наш скулптор Вежди Рашидов подари две свои творби - акварел и рисунка, на „Галерия 88 Камен Попов" и на едноименната фондация, които бяха открити официално на 10 юни в София. Заедно с това той дари и една скулптура на Галин Малакчиев от своята лична колекция.

Дарението бе прието с благодарност от Юлита Попова и съпруга й Жос Селис, които създадоха галерията и фондацията в памет на именития наш художник и плакатист Камен Попов. В продължение на 32 години основаната през 1988 година от Камен Попов в центъра на Люксембург Галерия 88 е едно от най-престижните места за изява на най-известните български и европейски художници и школа за млади таланти.

През 2018 година с голям успех там бе представена изложба от скулптури на Вежди Рашидов. Сега сестрата на Камен Попов - Юлита Попова и съпругът й, които от две години се установиха в София, създадоха едно изключително модерно арт пространство от 300 кв. м на ул. „Богатица" 25, в което е запазено цялото творчество на Камен Попов и е изложена част от уникалната колекция на галерията в Люксембург. „Завръщането" на люксембургската Галерия 88 в България има за цел да привлече тук многобройните европейски приятели и ценители на работата на фамилия Попови, както и да подкрепя млади таланти от България и Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мултака като му види човек голямата творба пред сградата на Мултигруп и разбира за какъв измекяр иде реч…..

11.06.2022 23:00:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.