• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов с коментар относно замърсяването на Черно море

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов с коментар относно замърсяването на Черно море

/КРОСС/ Замърсяването на Черно море по-скоро нараства, отколкото да се свива. Ако има някакъв проблем със замърсяването на водата обаче, той не е свързан с Украйна. Това каза в студиото на БНТ "Денят започва" министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

МОСВ е ангажирано с европейското финансиране на водни цикли, а не с изграждане, построяване и поддържане на инсталации. Това е отговорност на общините и ние непрекъснато работим с тях, за да ги подканим да имат адекватни проекти, за да не се стига до подобни казуси, коментира министърът появилите се анализи в социалните мрежи за замърсени плажове по Южното Черноморие.

По отношение на казуса с "Топлофикация Габрово" Юлиан Попов каза, че още през февруари е наложена принудителна административна мярка за прекратяване на работата на централата заради тежко и недопустимо замърсяване и това доведе до забрана за опериране на въглищната част от инсталацията.

Самата забрана не е достатъчна, тя трябва непрекъснато да се поддържа и да се наблюдава. Собственикът си оттегли искането за лиценз и на практика с тази топлофикация в това й състояние казусът е приключен и се надявам, че е приключен, но подобни инсталации има и на други места и трябва да се работи върху тях, поясни екоминистърът.

Той подчерта, че трябва да работят множество институции координирано и те се подкрепят политически и експертно, за да може в бъдеще да се справят с подобен тип недопустими нарушения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.