• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Юлиян Попов: Това правителство ще изкара поне 18 месеца

Юлиян Попов: Това правителство ще изкара поне 18 месеца

/КРОСС/ Ние следим непрекъснато Българското Черноморие. Не съществува реален риск. Това, което е пометено от тази вода, са 150 тона масла, които са от разрушени електростанции, отпадъци от къщи, животни. Това каза министъра на околната среда и водите Юлиян Попов в „Защо, господин министър?" по бТВ.

Той коментира и какви са щетите от язовира „Нова Каховка" за крайбрежието в Украйна. „За самото крайбрежие са значителни не бих казал, че са напълно катастрофални. „Нова Каховка" е огромен язовир. Водата му е колкото 27 пъти язовир „Искър". Това създава локална катастрофа, защото това е сладка вода, не е отровна вода. Тя на практика обезсолява морето", обясни екоминистърът.

Според него теченията не се носят насам, а река Дунав действа като вентилатор.

Попов подчерта, че няма основание да се смята, че телата на няколко крави, открити по нашето крайбрежие, са дошли от Украйна.

Той коментира и това, че преди три седмици, след като министрите положиха клетва, мандатоносителите ПП-ДБ заявиха, че може да искат оставката на правителството.

„Това е една много сложна сглобка, която някои я наричат коалиция, а други не искат да я наричат коалиция. Факт е, че тази договореност не е достатъчно подробна и прецизна. Когато две партии, макар да са съгласни помежду си по всички основни въпроси, са изградили предизборната си стратегия да се атакуват едни други след това се появяват много неизчистени неща", заяви Попов.

Той смята, че това правителство ще изкара поне 18 месеца.

Работата на регулаторите е изключително важна и е много важно те да са независими, високоекспертни и да имат достатъчен ресурс. „Това се разбира вече от всички политически сили, защото никой не иска да се натовари с отговорността за регулатор. Една политическа сила, която поеме отговорността за един регулатор, само може да страда в последствие. Донякъде те са лостове за влияние, но това е влияние, от което никой няма особен интерес, защото регулаторът обикновено регулира неща, които са извън контрола на политическата партия", коментира той.

Екипът му е съставен от експерти, не от политически фигури, и той застава зад всяко едно от назначенията си, категоричен бе министърът. „Имам доверие на тези хора. Най-вече имам доверие на себе си. Основното, което трябваше да направим, бе да осигурим приемствеността и последователността на нашата работа. От самото си встъпване в длъжност ние се занимаваме непрекъснато с водни кризи - с „Нова Каховка", с наводнения. Аз избрах, предложих, договорих и координирах назначението на един от хората, който е най-компетентният човек в тази страна по отношение на водите. Ние овладяваме според мен много, много добре водните кризи благодарение на него", заяви Юлиян Попов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Юлиян Попов: Това правителство ще изкара поне 18 месеца-вервайте му, звездите му го нашепват

26.06.2023 14:37:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.