• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Всичко за правата и възможностите при пътуване в ЕС – на Портала Your Europe

Всичко за правата и възможностите при пътуване в ЕС – на Портала Your Europe

/КРОСС/ Правата и възможностите на гражданите при пътуване в страни от ЕС, необходими документи, сигурност и извънредни ситуации, са само малка част от разнообразното меню на обновения Портал Your Europe - https://europa.eu/youreurope/, които бяха демонстрирани по време на онлайн събитие, организирано от Държавна агенция „Електронно управление" и Европейската комисия.
Порталът Your Europe и неговите нови интерактивни функции са нова, лесна и бърза алтернатива на ежедневното търсене в Google, чрез която можем да научим повече за своите права и задължения като граждани в Европейския съюз и да намерим информация за сфери от живота, като пътуване, работа, образование, здравеопазване, пенсиониране и много други, заяви при откриването Гергана Колешанска, директор на дирекция „Стратегии и политики за е-управление" в ДАЕУ. Информацията се предоставя на 24 официални езика на Общността, като е осигурен лесен и бърз достъп от всяко устройство - от компютър, лаптоп и мобилен телефон,допълни Колешанска.

Вече имаме уникална възможност да разберем какви са изискванията, правилата и отговорностите във всяка една сфера, във всяка една държава от ЕС, събрани на едно място, обяви Асен Антов, националният координатор на България за Портала Your Europe. В секция „Пътуване" е представена изчерпателна и редовно обновяваща се информация относно правилата и ограниченията при пътуване в условията на пандемия. Това определено е улеснение за потребителите, на които им предстои ваканция, командировка или работа в друга държава членка, допълни Антов. Той посочи и една възможност, която Портала предоставя на потребителите - чрез форма за обратна връзка - онлайн, email и телефон, гражданите могат да се свържат с компетентните органи на страните членки и да зададат своите въпроси или да направят предложения за предоставяне на информация, която не е публикувана на Портала.

На въпроси на участници в онлайн събитието, четирима популярни травъл блогъри и инфлуенсъри - Мария Андреева, Любомира Великова, Дарио Диониси и Валери Йорданова демонстрираха, как в рамките на по-малко от минута, на Портала Your Europe можем да намерим необходимата ни информация за предстоящо пътуване.
Направихме демонстрация на едно богатство от данни, събрани на едно място, от което всеки от нас може бързо и лесно да намери необходимата информация за всяка една сфера от живота ни, обобщи Ирина Обущарова, модератор на онлайн събитието.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.