• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

"ПОРТАЛЪТ" достъпен за гледане онлайн до 20 юни

"ПОРТАЛЪТ" достъпен за гледане онлайн до 20 юни

Феновете искат втори сезон на хитовият сериал на обществената телевизия

/КРОСС/  На 6 юни завърши премиерното излъчване на сериала „Порталът“ по БНТ 1. Последният 6-ти епизод на „Порталът“ вече е достъпен на сайта на БНТ и феновете на продукцията ще могат да го гледат до 20 юни 2021 г., тъй като след това сериалът ще бъде свален от онлайн пространството, за да може да бъде предложен на други тв канали в страната и в чужбина. Разбира се, ще има и повторения в ефира на обществената телевизия.

Излъчването на всяка от сериите в национален ефир беше последвано от онлайн премиери в официалния канал на БНТ в YouTube. До момента сериите са видени стотици хиляди пъти в интернет.

„Порталът“ предизвика много реакции в различни платформи и социални медии. Откроява се положителното отношение на зрителите. Породиха се много дискусии – точни ли са цените на продуктите в бакалията и цветовете на полицейските униформи, работело ли е „Яйцето“ през 1979 г. Сериалът със сигурност е вдигнал високо летвата, след като с такава прецизност се следят и малките отклонения в пресъздаването на миналото.

Самото име „Порталът“ се превърна в нарицателно за пътешествие във времето, особено във времето на затрудненото пътуване. Само за няколко седмици сериалът създаде свое пространство в градската среда на столицата. БНТ и изпълнителния продуцент Мирамар филм получиха стотици запитвания, сред които ще има ли втори сезон; къде точно се намират локации, на които са заснети ключови сцени. Интересът на студенти към 137 аудитория в Софийския университет, където наистина се помещава историческият зазидан балкон - портал на времето, е много по-голям, от обикновено. Проникването в затворения отдавна клуб „Яйцето“ в същата сграда също стана модерно за фотосесии и лични селефита. А певицата Мариета Петракиева избра локациите на сериала, за да създаде паралелна история, свързана с филма, в клипа към новия си сингъл „Мистерия“.

Една от песните от сериала, които се изпълняват в нов аранжимент от Мария Илиева излезе като сингъл със специално заснет клип. Само за десетина дни  „Остани тази нощ“ по музика на Рафи Жамакорцян и текст на Дамян Дамянов надхвърли сто хиляди гледания в YouTube и се радва на изключително положителни коментари. Песента звучи по радиата, фокусирани върху българска музика и е достъпна във всички музикални онлайн платформи.

Ще има ли втори сезон сериалът – предстои да разберем.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.