• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

На рождения ден на Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният бг дебют

На рождения ден на Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният бг дебют

/КРОСС/ На 25-ия рожден ден на актрисата Мария Бакалова, по кината тръгва и нейният дебют в български пълнометражен филм. Лентата носи заглавието "Като за последно" и е с режисьор Ивайло Пенчев. За сценария му помагат покойният вече Божан Петров и колегата от програма „Христо Ботев" на Българското национално радио Весел Цанков. Заглавието беше представено предпремиерно в Бургас.

Някой определят филма като романтична комедия, но всъщност това е смешно-тъжна история, която може да се случи навсякъде по света.

През последните 50 години не съм се снимал във филм, от който да се срамувам. Това каза за БНР Бургас изпълнителят на главната роля Васил Банов.

"Опитвам се да бъда истински и в живота и на сцената и на екрана. Имам реално отношение и такова е отношението ми към хората и към всичко, което правя."

На екрана Банов си партнира с изгряващата звезда на световното кино Мария Бакалова.

"Бях определен да играя тази роля и съм пробвал с 25-30 момичета. Тя от първия миг, от появата ѝ, аз усетих, че нещо се случва."

Историята разказва за момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации, разказа режисьора Ивайло Пенчев.

"Основната ни цел беше, зрителят да погледне отстрани на своето обкръжение, на приятелите и семейството си. "Като за последно" е многопластов филм, не е чиста комедия, не колонада. Напротив - изключително сериозни теми развива - за приятелството, за семейството, за любовта, за отчуждението. Важен в днешно време филм."


Сред съзвездието от любими актьори ще видим още Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов.

"Тук зрителите ще ги видят в друга светлина, в други образи, нещо, което не са правили нито в театъра, нито в киното"

"Като за последно" грабна наградата на публиката на фестивала Златна роза.

Кинопремиерата беше отложена заради пандемичните ограничения, но от днес комедията „Като за последно" вече може да се гледа на големия екран.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.