• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

42 хиляди нарушения за превишена скорост

42 хиляди нарушения за превишена скорост

/КРОСС/ Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на водачите за скоростни режими.

„Резултатите са показателни, че след приключването на извънредните мерки хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим. Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места“, каза главен инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция ГДНП.

За предстоящите празници Пътна полиция ще подпомага движението при необходимост, като се включва да регулира самото движение, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно. “Това е основната задача на колегите, която ще бъде за днес и през почивните дни”, добави Крушарски.

Днес и в понеделник контролът преди всичко ще бъде насочен към подпомагане. „Сериозен ще бъде през останалото време, говоря за почивните дни, на територията на цялата страна сме разпоредили на колегите да участват и да организират специализирани операции, насочени към контрол над водачите, употребили алкохол, наркотични вещества, превишената скорост, тъй като тя е един от основните нарушения, които са причина за тежките пътни инциденти“, заяви Крушарски.

Ще бъда създадено реверсивно движение в поска изход от град София на пътя I-1, който е посока Перник. Днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока изход и една лента посока вход, обратното ще стане в понеделник – две ленти в посока вход и една в посока изход.

“Важна информация, която трябва да знаят е за ремонтни дейности по АМ Хемус и АМ Тракия виадуктите. На „Тракия“ от 11 до 21 км движението ще се осъществява в едната пътна лента, а на АМ „Хемус“ на село Потоп пак движението ще бъде осъществявано в една пътна лента. Така че призоваваме всички водачи в тези участъци да бъдат особено внимателни при управлението на МПС“, посочи той.

Главен инспектор Дарин Димитров от отдел  Охранителна полиция на ГД „Национална полиция“ посочи, че към специализираните полицейски операции ще бъдат включени и сили на дирекция Жандармерия. Те ще следят както за безопасността на движението, така и за спазването на противоепидемичните мерки, така и за опазване на обществения ред. Главният инспектор напомни, че противоепидемичните мерки, които са въведени са за всички и ако получат сигнал за струпване, колегите, които се озоват на място ще съставят съответните актове. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.