• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Росен Стоянов: Църквата и вярата винаги са ни крепели и са ни давали посока

Проф. Росен Стоянов:  Църквата и вярата винаги са ни крепели и са ни давали посока

/КРОСС/ Когато сме в такива исторически тежки кризисни моменти, много е важно един глас, който има акустиката и на небето, да звучи, да води нанякъде и да подсказва каква е посоката. Това каза медийният експерт доцент Георги Лозанов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Според бившия председател на СЕМ фактът, че толкова много хора пожелаха да отдадат почит към паметта на Негово Светейшество, означава, че българите имат нужда от духовен водач.

Църквата е част от сегашното общество. Присъщо за нея е да се бори срещу насилието и да защитава свободата. „Това разделение в съвременния свят, което върви в обществото, минава и през църквата. И е много важно при избора на следващия патриарх да надделее тази линия, която защитаваше самият патриарх Неофит - линия на защита на ценностите, свързани със свобода, с ненасилие, с толерантност. Това е много важна посока, защото не всички, поне доколкото аз мога да погледна отстрани, не всички представители в Синода са носители на тези ценности по еднакъв начин", каза доц. Лозанов.

Според преподавателя по „Политически комуникации" проф. Росен Стоянов църквата и вярата винаги са ни крепели и са ни давали посока.

Патриарх Неофит беше човек на мъдростта, толерантен, мек, човек на спокойствието. „Именно такива хора трябва да бъдат давани за пример, за да надмогнем онова злободневно всекидневие.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.