• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Антисоциалното поведение влияе на мозъка

Антисоциалното поведение влияе на мозъка

/КРОСС/ Винаги се е знаело, че агресивните хулигани и побойници се опитват да компенсират нещо, което им липсва. Оказва се, че това е било по-малък мозък. Проучване разкри, че хората, които крадат, тормозят и лъжат, имат по-малък мозък в сравнение с обикновените хора, като упоритото антисоциално поведение е причинено от анормални промени в мозъчната структура, съобщава „Сабах".

Според изследванията, публикувани в списание „The Lancet Psychiatry", откритията предоставят доказателства, предполагащи, че хората, които проявяват постоянно антисоциално поведение като лъжа, кражба, импулсивност, агресия и липса на загриженост за другите (с други думи, социопатично поведение) имат основни невропсихологични различия, предаде БГНЕС. Като част от изследването учените сканират и анализират резултатите от ЯМР на 700 индивида, разделяйки доброволците на три групи, категоризирани по поведението им. Първата група е от хора без анамнеза за трайно антисоциално поведение, втората с нарушения на антисоциалното поведение само в юношеска възраст, а третата с антисоциално поведение през целия живот. Установени са характерни разлики в структурата на мозъка при 80 индивида с упорито антисоциално поведение дълго след юношеството. При 45-годишен субект, който от детството е проявявал антисоциално поведение, е установено, че има намалена външна повърхност и по-тънка кора в части от мозъка, свързани преди това с такова поведение.

Индивиди с упорито антисоциално поведение имат по-малка средна повърхност и по-ниска средна дебелина на кората от хората, които не проявяват подобно поведение. Времето на биороботите наближава Времето на биороботите наближава Неврофизиолози от САЩ създадоха прототип на "биоробот", като свързаха фрагмент от гръбначния мозък на плъх с изкуствено създадени муску... Прочети повече „Възможно е структурната разлика в мозъка им да затруднява развитието на социалните умения", казва д-р Кристина Карлиси от Университетския колеж в Лондон, водещ автор на изследването. Карлиси добави, че такива хора се нуждаят от повече съпричастност и „биха могли да се възползват от повече подкрепа през целия си живот". Въпреки че проучването отваря много врати за бъдещи проучвания, са необходими още изследвания, за да се определят по-силните причинно-следствени връзки между антисоциалното поведение и анормалната мозъчна структура, като се вземе предвид дали подобни структурни разлики са резултат от генетика или околна среда.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.