• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Могат ли протестите да разклатят управлението

Могат ли протестите да разклатят управлението

/КРОСС/ Политическия гении внесоха за гласува два дни преди да изтече забраната на Европейската комисия решението за вноса от Украйна. Предизвикаха сами реакциите.

Това е продължение от серията на аматьорството и липсата на усет за настроенията в обществото. На 15 септември изтичаше забраната на ЕК. Защо трябваше два дни по-рано да се внася в българския парламент?

Продължаваща тенденция на неможене и на „здрава глава - бинт“, коментира в BTV „Тази сутрин“ политическият анализатор Георги Харизанов.

Полша е случай, където има избори. Основните избиратели на „Право и справедливост“ са в селата. Съвсем друг е случаят в България. Имаме непродаден слънчогледа заради грешната преценка на производителите миналата година и стана проблем, който се влачи във времето. Производителите смятат, че трябва да им се плати над пазарната цена, посочи икономистът Евгений Кънев. 

Най-добрият начин за политическо дълголетие и 12 години във властта е, каквото кажат фермерите да им се удовлетвори. Ако искам да съм държавник, не мога да позволя такова разстройство на пазара, при което преработвателите да страдат, заетостта да страда, БВП да страда, да има по-висока инфлация, по-малко бюджетни пари.

Държавническите мерки са непопулярни, коментира икономистът.

Наблюдаваме удивителна гледка. По учебник правителството действа така, както не трябва да се действа. Първата позиция – „Трябва да помогнем на братския украински народ и ще жертваме нашите, ще внасяме зърно“. Втората позиция – „Производителите на зърно са терористи и крадат“.

Третата позиция е – „Няма проблем. Излъгахме Украйна, имаме процедури, ще ги моткаме“. Отиваме в „Не съм ти взимал гърнето, върнах ти го вчера и си беше спукано. Путин е виновен, добави социологът Андрей Райчев. Борисов ще ги свали, но не ги сваля още. С това е сравним само Тагарев, който успя с тоя свой съветник да направи от нищото скандал вместо да го уволни и да приключи историята, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Я стига с този Путин, за да отклонявате вниманието от нерадостното положение в страната, защото той няма никакво влияние върху нея. Не наричайте глупаво всеки критик на некадърното управление „путинист”. Всъщност не е обида, а похвала за тези, които може да са такива.

19.09.2023 20:47:27

Анонимен

"Политическите гении" системно дразнят различни слоеве и групи от българското общество. "Който сее вятър, ще сее бури". Така се налива вода /не вода, а водопади/ в мелниците на Путин и путинистите!

19.09.2023 17:40:50

Анонимен

Българските трудещи се, за разлика от политиците и управниците, не искат да са европейски слуги, а достоен живот в своята страна.

19.09.2023 16:45:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.