• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Ще продължат ли преговорите за съставяне на правителство

Ще продължат ли преговорите за съставяне на правителство

/КРОСС/ В разгара на политическата седмица въпросителните около това ще има ли България ново правителство остават. Очаква се днес да има повече яснота дали преговорите между първите две формации ще продължат.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие - „Продължаваме Промяната-Демократична България" да поднесат извинение към Мария Габриел. Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично и по-скоро затвори вратата за дебати. По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Няма да има преговори за правителство с втория мандат. В това е категоричен лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов даде още един ден за размисъл на ПП-ДБ.

Днес от ПП-ДБ отказват всякакъв коментар, но стана ясно, че се събират, за да обсъждат въпроса.

Така съдбата на управлението остава да се реши до края на настоящата седмица.

Ден преди заложения краен срок от ГЕРБ, съдбата на редовното правителство остава под въпрос. А гласуване в парламента няма.

„Ние не внасяме точката в парламента, това са 7 дни на разум", заяви Бойко Борисов.

Този 7-дневен срок обаче изтича утре, подчерта Борисов и разкритикува ПП-ДБ.

„Вместо да се извинят, отидоха още по-далеч. Ние сме предложили само премиер, колкото не искате да го разберете. Те не искат правителство, продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Партията е категорична, че това няма да се случи! И днес им даваме време да мислят и утре стават 7 дни", заяви Борисов.

Той обясни, че Мария Габриел остава тяхната номинация за премиер, въпреки че вчера съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев я изключи като вариант, който ще подкрепят.

„И защо да се откажем? Защото един човек я е обидил. Той благодарение на нас е финансов министър, ние го защитавахме", каза Борисов.
Лидерът на ГЕРБ заподозря скрит сценарий на финансовия министър.

„Той е намерил прекрасното време да дезертира по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат. Това, което е сътворил, и МВФ ни го казват - с фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари по Плана за възстановяване", каза Борисов.

От ПП-ДБ днес пазят мълчание. Петков каза, че няма да коментира, а Атанас Атанасов заяви, че все още няма решение на формацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите сме уйасни овце, толкова време да ги търпим тия дерибей да ни обират до шушка задкулисно докато на сцената разиграват политическо шоу как не се разбирали и само разделят обществото. После като им кажеш на някои , че са прости те се обиждат. Ами прости сме щом търпим такива да ни управляват много сме прости, слаби и безхарактерни - роби!

21.03.2024 12:53:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.