• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Теменужка Петкова: ПП-ДБ искаха да имат цялата власт, докато ние искахме да имаме равно споделена отговорност

Теменужка Петкова: ПП-ДБ искаха да имат цялата власт, докато ние искахме да имаме равно споделена отговорност

/КРОСС/ От ГЕРБ-СДС влязохме в тези преговори с конструктивна нагласа, искахме да имаме редовно правителство и да не се стига до нови предсрочни избори. Това заяви снощи в ефира на NOVA NEWS народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Тя посочи, че основната причина да се провалят преговорите и да не се стигне до коалиция е заради желанието от страна на ПП-ДБ да имат цялата власт.

Споровете опираха до постове и позиции, въпреки че колегите от ПП-ДБ се опитват да отрекат тези факти, но това е самата истина. ПП-ДБ искаха да имат цялата власт, докато ние искахме да имаме равно споделена отговорност, защото ГЕРБ е първа политическа сила след последните парламентарни избори, обясни Петкова.

По думите ѝ от ПП-ДБ са им обяснили, че за равно споделена отговорност може да се говори след още девет месеца, за да видят дали ГЕРБ ще издържи „теста", което Теменужка Петкова определи като „обидно".

„Споразумението беше подписано от Мария Габриел, но от ПП-ДБ отказаха да го подпишат, защото имало две неща, за което не се бяхме разбрали - за следствената тайна и конкретна дата за промяна в ръководствата на службите за сигурност", каза тя.

По отношение на конституционната процедура по избор на служебен министър-председател Петкова коментира, че всичко е в ръцете на президента Румен Радев и изрази надежда да няма сътресения и в най-скоро време да имаме служебно правителство.

Ние стриктно следвахме модела, който имаше Христо Иванов за това как трябва да изглеждат промените в Конституцията. Всичко, което се разписа в Конституцията, е модела на Христо Иванов. Очевидно ще има въпроси, които ще бъдат разрешени, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Тя напомни, че главната задача пред служебният кабинет ще бъде да организира честни избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Невена

ПП и ДБ искаха само да лапат… И го излапаха!

01.04.2024 21:22:46

Асен

Много са алчни тези уж демократи, дето гледат само те да са добре

29.03.2024 15:16:39

Анонимен

Най-честно ще е ГЕРБ и ППДБ да заявят бъдещата си коалиция още преди вота и да се явят с общи парламентарни листи. Така ще ни спестят евтините циркове с тъй наречените "преговори" и "преговорни екипи" след това. ГЕРБ и ППДБ са една и съща грабителско-компрадорска партокрация, подчинена на соросоидната Метрополия зад Океана. Нормално е да се слеят - и без това чисто идеологически и финансово обслужват украинския народ, не българския................................. Недялко Недялков

29.03.2024 13:22:00

Анонимен

Абе свиньо герберска защо лъжеш, Тулупа ви научи всички мисирки около него да лъжете като него за всичко което не ви изнася, що не си кажете,че Бацко ви се уплаши да не му пипнат прокуратурата и службите, щото иначе е директно за бай Ставри.

29.03.2024 08:37:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.