• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Каракачанов: Докато обществото се разделя умишлено, държавата няма да просперира

Каракачанов: Докато обществото се разделя умишлено, държавата няма да просперира

/КРОСС/ Вицепремиерът покани управляващи и опозиция на публичен диалог относно мерките срещу коронавируса
„В тежки моменти има два вида политици - тези, които правят нещо, и тези, които само критикуват. Историята се пише от тези, които правят нещо. Дори да сбъркат някъде, изправят се и продължават да го правят. Чух много критики", заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Неделята на NOVA" относно думите на президента Радев, че българите умират заради хаоса в управлението на кризата.
Според него, когато имаш правителство, което прави нещо, което в първата част се е справило отлично, което сега е събрало екип от специалисти и се предлагат мерки, е разбираемо от другата страна да чуваш „заклинания". Вицепремиерът смята, че когато се отправят критики, трябва да се предлагат и алтернативни решения, а не само да се приказват „приказки с цел политически дивиденти с оглед на предстоящите избори".

„С мерките, които има държавата, прави и взе доста мерки, с които да подпомогне бизнеса, хората с ниски доходи. Според мен ваучерите за туризъм трябваше да обхване повече хора,но мерки се взимат. „Всеки си простира краката според чергата". Да даваме за пример Германия някакси не е адекватно. Според мен, в ситуацията, в която се намираме, страната направи немалко", добави Каракачанов.
Той изрази мнение, че усещането за хаос е породено от политическите разногласия.

„Когато има разделение в обществото, политиците не трябва да наливат бензин в огъня,за да трупат евтини дивиденти, а би следвало да седнат на една маса и да обсъждат. Някои от моите коалиционни партньори не искат да седнат с опозицията, тя няма интерес да сяда с управляващите. Извинявайте, но така не се прави държава", категоричен бе Каракачанов.

Според него нещата не бива да продължават по този начин.

"Няма държава в света, която да е просперирала, когато обществото умишлено се разделя и противопоставя. Не искам да ми раздават акъл. Искам да излязат и да предложат. Ние го виждаме по един начин. Хайде да излезем и да го дебатираме публично. Каня ги на диалог в полза на хората. Докато политиците разделяха нацията на враждуващи лагери, българската нация стана най-бързо топящата се. Докъде трябва да стигнем, за да разберем, че така не може повече", добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Плондер, викни ме мене на дебат. Идиотизъм би било хората да се обединят около вас, понеже сте доказано негодни. Говорите глупости, правите глупости и при това крадете.

30.11.2020 08:39:46

Пфу!

А-у-у-у, македонският БКП-"възродител" и ДС-"освободител" ще ми се прави на български патриотарстващ манго-"обединител"! Пфу! Ами като първо да вземе да си ОБЕДИНИ домакинството с брадчедите си, на които рушеше бараките насред зимата, като ги приеме без наем в мезонета си от 360 кв.м с 160 кв.м тераси!

30.11.2020 01:13:27

Лаком БЗНС-гъз - кървав ДС-нос

Нещо вече му липсва наглостта, надменността и увереността на ДС-Ванче караПрас! Явно са му показали филмче от свинеугоителен комплекс с продължение в месокомбинат за преработка на свинско! Сега се замисля как в бъдещето лично с Роса-прокурорката ще поддържат хигиената в мезонета от 360 кв.м с 160 кв.м тераси и 90 кв.м остъкляване на ул Осогово в София?! Ами плащане на отоплението, електро-захранването, ВиК-таксите, .....?! Ами годишните данък-сгради и такси смет?! Май министерската с прокурорската пенсия няма да стигнат за всичките тия ангажименти по огромния имот?! Баба ми вокаше : "Лаком гъз - кървав нос"! Ама пък какъв гъз, а - като на партийно-мафиотска пропагандно-шпионска ханъма от БКП+БЗНС+ДС-харема!

30.11.2020 01:02:18

Анонимен

И тоз тумбак ще ми говори за обединение, боклука от ДС направил заедно със съименниците си от другата страна границата всичко възможно да ни скара с македонците и да попречи за нашето обединение с тях в Европа се прави на луд.Жалък, корумпиран продавач на паспорти....Московски еничар.

29.11.2020 21:01:41

Анонимен

Е па с тоя ли БЗНС+ДС-побългaрен цигaнcки тъpбyx ще трябва да се обединявам, бе! Най-добре ще е да го подариме за Коледа на македонците - те знаят как да го транжират на македонска наденица и сапун!

29.11.2020 19:54:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.