• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Искрен Арабаджиев, ПП: Ще предложим кабинет на малцинството, ако има вето на ИК и то бъде одобрено

Искрен Арабаджиев, ПП: Ще предложим кабинет на малцинството, ако има вето на ИК и то бъде одобрено

/КРОСС/ "Продължаваме промяната" остава на позицията, че ще предложи кабинет на малцинството заедно с "Демократична България" при условие, че няма промени в Изборния кодекс. Това заяви в "Денят започва" Искрен Арабаджиев от ПГ на ПП.

"Ако президента наложи вето и то се приеме, и Изборният кодекс остане, както беше досега, бихме предложили правителство на малцинството, но с гаранциите че това правителство може да е полезно за страната и да реализираме политиките, които ще представим. Защото да правим кабинет на малцинството с 73 депутати и да оставим ГЕРБ, БСП и ДПС да приемат закони, които не са в синхрон с нашата политика, а ние само да трупаме негативи, това няма да допуснем", обясни той.

Арабаджиев допълни, че "Продължаваме промяната" не се стреми към предсрочни избори, но правителство на всяка цена също не е решение на проблемите.

"С третия мандат, ако се реализира експертно правителство с плаващи мнозинства, биха се приели допълнителни решения, които няма да са добри за българските граждани", изтъкна той.

По думите му отношенията между "Продължаваме промяната" и президента Румен Радев започнали да се обтягат още в началото на управлението на кабинета "Петков" и се нагнетили през август "с хаоса, който от служебното правителство започнаха да предвиждат във всички сфери".

"Винаги сме отстоявали едни и същи принципи и когато миналата година подкрепихме г-н Радев за втори мандат, подкрепяхме неговите принципи. Когато той излезе на площада с вдигнат юмрук и каза "Мутри, вън!", аз също смятах, че лека полека институциите започват да работят в полза на държавата. Но г-н Радев е този, който си промени принципите последните месеци и смятам, че това е причината за разрива. Последните седмици с всички назначения на служебното правителство, връщат кадри на ГЕРБ и компрометирани фигури и това каза именно г-н Василев, че вижда колаборация между ГЕРБ и Румен Радев", заяви Искрен Арабаджиев.

Той отговори и на обвиненията на Станислав Балабанов в "Денят започва" за провалената обществена поръчка за медицински хеликоптери.

Според Арабаджиев предстои възлагането на нова обществена поръчка, която би могла да се проведе в кратък срок. Необходимо е, обаче, парламентът да заложи средства в бюджета.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.