• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Боряна Димитрова: Предлаганото правителство е единственият приемлив компромис

Боряна Димитрова: Предлаганото правителство е единственият приемлив компромис

/КРОСС/ Договореното правителство е брак по сметка. Животът ни е научил, че бракът по сметка е много гадно нещо, не толкова заради последиците, колкото заради самочувствието на двамата партньори, и обезателно не завършва добре. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването „Тази събота" по бТВ.

Единият от партньорите ще спечели, а другият ще загуби. „В преговорите много ясно видяхме разделение - едните се стараеха да трупат колкото може повече свои министри, свои хора, а другите се стараеха да не отговарят за това. Това са две различни изчисления за финала, а той ще настъпи след 9 месеца", обясни той.

Неговата прогноза е, че кризата ще настъпи, когато трябва да се направи ротацията, но може и по-рано. В по-слаба позиция според него са ПП-ДБ и те търсят новия враг в лицето на президента, с когото преди две години протестираха срещу управлението на ГЕРБ, коментира още Райчев.

Боряна Димитрова заяви, че предлаганото правителство е единственият приемлив компромис.

Вотът на последните три избори не кредитира не просто една политическа сила, но и възможността да управляват и доскорошни съюзници. Сега се създават нови съюзи и те се създават мъчително. „До вота, а и след вота ще виждаме много атаки и те няма да приключат. Новият съюз ражда много остри реакции", каза тя.

Тя отбеляза, че заявката на ДПС след обявяването на правителство е била, че няма да пречи на създаването на правителство и че биха участвали в конституционно мнозинство. „Това означава, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са просто сами в тази обсадна ситуация, а има и евентуално един трети фактор. Дали той ще бъде спасителен пояс или отровна прегръдка, ще видим", допълни Димитрова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Палавите политици бяха нашибани като деца, накарани да бъдат послушни и да питат големият си брат и евро братовчедите. Сега е въпрос кое от тях ще прибере за себе си повече играчки(министерства).

03.06.2023 15:14:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.