• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Румен Христов: Влизането на България в еврозоната е изключително важно

Румен Христов: Влизането на България в еврозоната е изключително важно

/КРОСС/ Влизането на България в еврозоната е изключително важно. Това каза от парламентарната трибуна Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

„Ние тук не бива да шикалкавиме за войната в Украйна. Очаквам от министър Тагараев да има тази категорична позиция. Убеден съм, че редовно правителство трябва да има. Това е разумното и държавническото решение за момента", добави още Христов.

"Можехме ли да постъпим егоистично - разбира се! Ако с основните си опоненти бяхме загърбили възможността да постъпим национално отговорно и да съставим правителство, ние от ГЕРБ-СДС вероятно щяхме да увеличим с малко представителността си или да останем на същите нива, докато колегите от ПП-ДБ щяха да имат по-лош резултат, следейки какво се случва през последните години. Но в живота често пъти се налага да взимаме решения, които не ни харесват, но са важни от гледна точка на държавата. България направи своя цивилизационен избор преди години и този избор трябва да бъде отстояван. Имаме нужда от редовно правителство, което да продължи да задълбочава интеграционните процеси и изобщо да станем една нормална държава. По отношение на колегите отляво, които казаха, че това е Франкенщайн, искам да напомня, че преди години те направиха правителство с наследника на монарха след като 50 години твърдяха, че се борят срещу монархофашизма. В последствие направихте правителство с "Демократична България", където присъстват мои бивши съратници в ДСБ, които са крайно десни. Така че не виждам какви упреци отправяте към едно бъдещо правителство, които по големите, важните, стратегическите цели, са на едно мнение", каза още Христов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В тази напрегната външна и вътрешна политическа обстановка чуждите подлоги и прокарващи чужди интереси в България се очертават и проличават най-много.

06.06.2023 18:01:59

Анонимен

Мрете уроди. И винаги си носете маратонки, защото не знаете в кой момент ще ви се наложи да бягате. То, къде ли ще отидете?

06.06.2023 16:51:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.